Πέτρου και Παύλου,ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Πνύκα (ΦΩΤΟ)

Το τελετουργικό ήταν κατανυκτικό, με μεγάλο ξύλινο βάθρο, την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, καθίσματα όπου κάθισαν οι Άγιοι Αρχιερείς αλλά και οι καλεσμένοι και το σημαντικότερο την ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού.

Πέτρου και Παύλου σήμερα και κάθε χρόνο τέτοια μέρα πλήθος πιστών κατακλύζει τον ιερό βράχο κάτω από την Ακρόπολη για να παρακολουθήσει από κοντά τον Μέγα Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Το τελετουργικό ήταν κατανυκτικό, με μεγάλο ξύλινο βάθρο, την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, καθίσματα όπου κάθισαν οι Άγιοι Αρχιερείς αλλά και οι καλεσμένοι και το σημαντικότερο την ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού.

Συγκεκριμένα το απόγευμα στις 19.00 στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου, στην Πνύκα και σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού.

Κατά τον Εσπερινό ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με θρησκευτική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ηδη από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, τελείται ο Όρθρος και η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

pentapostagma.gr

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Gorokhov Alexei Mikhailovich και η επιστροφή του απο την αιώνια ζωή.

Είναι δύσκολο να πιστέψω στην ιστορία που πρόκειται να πω, αλλά ήμουν μάρτυρας της. Και επιπλέον, αυτό που συνέβη δεν...

Close