Πέτσας : Ο Πρωθυπουργός εντός των ημερών θα επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα μετά τις 21:00.

Σημειώνοντας πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Να παραμείνουν κλειστά μέχρι 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί:
-τα σχολεία,

-η εστίαση,

-η ψυχαγωγία,

-τα δικαστήρια,

-οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),

-τα χιονοδρομικά κέντρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες
Ερωτηματικό παραμένει το αν θα ανοίξουν ή αν θα παραμείνουν κλειστές οι Εκκλησίες τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμο για το συγκεκριμένο ζήτημα και κατόπιν της εισήγησης των ειδικών θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.

Χριστούγεννα με ισχυρή αστυνομική παρουσία;
Τις προηγούμενες ημέρες στα «Νικολοβάρβαρα» (όπως είθισται το εορταστικό τριήμερο 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου από τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σάββα και του Αγίου Νικολάου), είδαμε ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από Εκκλησίες και ναούς με στόχο την αποτροπή οποιουδήποτε συνωστισμού έξω και μέσα στον ναό

Αποκλεισμούς με κορδέλες και περιπολικά στην πρόσβαση των ναών καλό θα ήταν να λείπουν από τα σχέδια των Χριστουγέννων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μόρφου Νεόφυτος: Άγιος Νικόλαος, ο άγιος των αδικημένων και το Ψαλτήρι

Κηρύγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

Close