Παίρνει 15.000 δολάρια για κάθε φωτογραφία στο Instagram

Παίρνει 15.000 δολάρια για κάθε φωτογραφία στο Instagram

Η αλήθεια είναι πως ο χώρος της μόδας συνεχίζει να «ανθίζει» παρά τη κρίση. Οι έρευνες έχουν δείξει, πως τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες (πλέον) δεν κάνουν μεγάλες «περικοπές» στα έξοδα τους για προϊόντα ομορφιάς και μόδας.

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίζει, όμως, κάποιος που εργάζεται στο χώρο της μόδας.

Μια απ’ της πιο γνωστές fashion bloggers, η Danielle Bernstein, η personal-style blogger του We Wore What, δήλωσε στο Harper’s Bazaar πως μπορεί να βγάζει μέχρι και 15.000 δολάρια μέσα από μια φωτογραφία στο Instagram.

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο μπορεί μια φωτογραφία να αποδίδει τέτοια χρήματα, να σας πούμε πως η 22χρονη blogger έχει 992.000 followers. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως η εταιρείες δε διστάζουν να πληρώσουν ακριβά ώστε τα προϊόντα τους να διαφημιστούν κατευθείαν σε σχεδόν 1 εκατ. μελλοντικούς πελάτες και αγοραστές.

Η Bernstein, όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες fashion bloggers, «ανεβάζουν» φωτογραφίες με το outfit της κάθε ημέρας, «συνοδευόμενο» από τα απαραίτητα hashtags, αλλά και πληροφορίες για το που μπορούν να προμηθευτούν τα ρούχα και αξεσουάρ.

 

Αυτό που συχνά δε γνωρίζει το κοινό της, είναι πως και οι ίδιες οι εταιρείες έχουν απαιτήσεις. Συχνό φαινόμενο, είναι οι διαπραγματεύσεις για να μην υπάρχουν προϊόντα από ανταγωνιστικές εταιρείες στην ίδια φωτογραφία ή ακόμα και στις υπόλοιπες φωτογραφίες της εβδομάδας. Την «αποκλειστικότητα» αυτή δε διστάζουν να την πληρώσουν αδρά. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι εταιρείες πληρώνουν σχεδόν 1 δις δολάρια ετησίως για τα διαφημιστικά posts του Instagram.

Το ποσό που «αντιστοιχεί» στον κάθε blogger εξαρτάται από το κοινό που έχουν να ακολουθεί τον λογαριασμό τους.

Το περιοδικό «εξηγεί» τους «μισθούς» αυτούς:

«Κατά μέσο όρο , αν έχετε εκατοντάδες χιλιάδες followers μπορείτε να από500 έως 5.000 δολάρια, αλλά αν έχετε πάνω από 6 εκατ., η αμοιβή σας μπορεί κυμανθεί από 20.000 έως 100.000 ανά φωτογραφία».

Κοινώς, η Bernstein βρίσκεται τόσο κοντά στο να φτάσει τους 1 εκατ. followers, και θα μπορέσει να πάρει «αύξηση». Η ίδια δεν έχει παραδεχτεί πόσα βγάζει απ’ το λογαριασμό της, αλλά έχει δηλώσει πως δε περίμενε ποτέ στα 22 της χρόνια να κερδίζει τόσα χρήματα.

NEWS247

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Facebook : Πόσους φίλους έχεις;
1,4 δισεκατομμύρια χρήστες στο Facebook

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook κάθε μήνα έφθασαν τα 1,39 δισεκατομμύρια και από αυτούς τα 890 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο...

Close