Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Θέρμης «Τραγούδια Ψυχής»

ΣΥÎ-ΑÎ-ΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩÎ- - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΨΥΧΗΣ4ceb1

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Θέρμης

«Τραγούδια Ψυχής»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

Η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι’ αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό  πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.

Την επόμενη χρονιά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην Unesco, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Τον Οκτώβριο του 1999, στη γενική διάσκεψη της Unesco στο Παρίσι, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ, ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της

 

Η ποίηση και οι ποιητές ταξιδεύουν με τραγούδια ψυχής με τις χορωδίες :

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

-ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 20.00

Την επιμέλεια και την ιδέα του προγράμματος  έχει η κ. Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου η οποία διδάσκει  και  συνοδεύει στο πιάνο.

Mε την υποστήριξη της Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Sir Terry Pratchett
Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Sir Terry Pratchett

Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας Sir Terry Pratchett ο οποίος το 2007 είχε διαγνωστεί...

Close