Παγώνουν τα πρόστιμα των 300 ευρώ – Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ

Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείαςμπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ που επιβάλλονται από την ΕΛ.ΑΣ. σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοιού.
Η Τριμελής Επιτροπή του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκανε δεκτό αίτημα 46 κατοίκων της Θεσσαλονίκης, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, να εξεταστούν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ως πιλοτικές δίκες.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας παγώνουν προσωρινά μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα και νομιμότητα των διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ.

Στις αιτήσεις ακυρότητας οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι τίθενται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως είναι εάν η απαγορευτική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκδόθηκε κατ΄ επιταγή της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι νόμιμη και παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις δημόσιες συναθροίσεις και την αρχή της αναλογικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ποιο βότανο βοηθάει στο αδυνάτισμα

Καταπολεμά και την κυτταρίτιδα Έχει πανέμορφα μικρά άνθη σε λευκό, μοβ ή πράσινο χρώμα και υπέροχο άρωμα που θυμίζει λεμόνι....

Close