Παιχνίδια χρεοκοπίας από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε (νέα) εκστρατεία τρομοκρατίας -ως συνήθως-, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Der Spiegel»

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της ήδη στα τέλη Μαρτίου, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».
«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Ελληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ’ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση» αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ’ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Ελληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ανά έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους ευπόρους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις» καταλήγει το δημοσίευμα στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα.

Πρόκειται, προφανώς, για μια συνηθισμένη πρακτική του Ταμείου να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα με τέτοιου είδους διαρροές, κάθε φορά που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Αλλωστε, όπως έχουν διαμηνύσει κυβερνητικά στελέχη, η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά το χρέος της έως τον Ιούνιο, οπότε θεωρείται άκαιρη μια τέτοια τοποθέτηση του ΔΝΤ. Ωστόσο, με την έλευση των θεσμών να βρίσκεται στον «αέρα» και το ΔΝΤ να πιέζει για νέα σκληρά μέτρα, εκτιμάται ότι από την πλευρά του Ταμείου παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων και πιέσεων για να «σβήσουν» και οι τελευταίες «κόκκινες γραμμές».

dimokratianews

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Θεία Λειτουργία και τι συμβολίζει
Η Θεία Λειτουργία και τι συμβολίζει

Η Θ. Λειτουργία θεωρείται και είναι το πλήρωμα όλων των Μυστηρίων.

Close