Πακιστάν: “Aν θέλετε να γλιτώσετε τον βιασμό να φοράτε μαντίλες”

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν μάλλον ζει κάπου στον μεσαίωνα
Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πακιστάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές. «Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνισε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι είναι… βαθιά νυχτωμένος κι ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμούν δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται». Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες.

«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η αρχαιότερη εκκλησία του Καυκάσου

Το Kish, ένα από τα παλαιότερα χωριά του Αζερμπαϊτζάν, γνωστό για τον αρχαίο ναό που άντεξε στο πέρασμα των αιώνων...

Close