Παναγιώτης Ήφαιστος: Παραδίδουν την Κύπρο στον Ερντογάν

Ένας εκ των κορυφαίων σε θέματα Διεθνούς Στρατηγικής ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Ήφαιστος, μιλώντας στον 9.84 χαρακτήρισε ανεξήγητη την σπουδή του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, να οδηγήσει ουσιαστικά παγιδεύοντας και την Ελλάδα, σε συνομιλίες με την Τουρκία το κράτος του για τη δημιουργία μίας κρατικής οντότητας, που στη ουσία θα λειτουργεί σε καίριες αποφάσεις με το στρίψιμο ενός νομίσματος.

Ουσιαστικά είπε, πρόκειται για αυτοκτονικό ιδεασμό που βάζει την Κύπρο και τον Ελληνισμό στην αγκαλιά του Ερντογάν και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Όλα αυτά όπως είπε σε μία περίοδο που η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και στις ΗΠΑ ζούμε μία εξαιρετικά λεπτή περίοδο μετάβασης σε μία νέα Προεδρία, όπου η απερχόμενη προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για να ανοίξουν αρνητικά δεδομένα στη Κύπρο.

Κατά τον ίδιο πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει αφήγηση και ως στρατηγικός δρών παίκτης να έχει πρωτεύοντα ρόλο στο να μην αφήσει την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκτονήσει.

Ακούστε την αποκαλυπτική συνέντευξη:

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Παΐσιος: «Όσο αξίζει μια ψυχή, δεν αξίζει ο κόσμος όλος».
Η αληθινή ελευθερία της καρδιάς

Αυτή είναι η αληθινή ελευθερία της καρδιάς και μοναξιά, το να μη δεσμεύεται δηλαδή με τον νού ή με την...

Close