Πανηγυρίζει αγάλλεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου του νέου

Πανηγυρίζει και αγάλλεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα του Αχεντριά και των Αστερουσίων, δια την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου του νέου, διότι από την τότε Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα, ξεκίνησε ο μοναχικός βίος του Αγίου Ευμενίου.
Στον Άγιο Νικήτα παρέμεινε για τρία έτη δόκιμος μοναχός. Στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός και διακόνησε τη Μονή της μετανοίας του.

Η μαρτυρία συγχωριανού του Αγίου Ευμενίου, ανώτατου δικαστικού Αρεοπαγίτη και συγγενή του, είναι αποκαλυπτική. «Κατά την κουρά του εις μεγαλόσχημο, στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικήτα, από τον Γορτύνης κυρό Τιμόθεο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο Άγιος Ευμένιος κατέστη για μια και πλέον ώρα μέτοχος αοράτων μυστηρίων, κοινωνός του Θείου γνόφου.

 

Στην ξεχωριστή αυτή πνευματική κατάσταση μετείχαν ανάλογα και οι προσκυνητές που παρευρίσκοντο στην ακολουθία». Εκζητούντες τη χάρη και το έλεος του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Ευμενίου, γνωρίζουμε στους ευσεβείς χριστιανούς ότι θα τελεστεί, στο σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικήτα, Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, επί τη πασχαλία χαρά της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Ευμενίου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

-Κυριακή του Θωμά, 01-05-2022 και ώρα 06:00΄ μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός.
-Δευτέρα, 02-05-2022 και ώρα 07:00΄ π.μ.: Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Βέροια: Oι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από τη μάχη της Δοβράς

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου

Close