Πανηγυρίζουν τρανς, γκει στα θεωρεία της Βουλής – Tι μέλλον έχει αυτή η χώρα;

Μόλις το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους 148 βουλευτών, «ξέσπασαν» σε πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί αγκαλιάζονταν.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:

Με 171 «ναι» και 114 «όχι» πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου – 148 «ναι» στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15 – 124 «όχι» και 13 παρών – Δυο διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από Γενιά και Κασσιμάτη – Άγρια κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη – Σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο – Με πολλές γραμμές οι ΑΝΕΛ – Όλοι οι απόντες

Σε μια συνεδρίαση και μια ψηφοφορία που τα είχε όλα το ελληνικό κοινοβούλιο είπε «ναι» στην αλλαγή φύλου και μάλιστα από τα 15 έτη. Αν μη τι άλλο σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο γράφτηκε μελανές σελίδες στην ιστορία της χώρας.

Τα ρήγματα, τις διαφοροποιήσεις και τις επιλεκτικές απουσίες δεν τις γλίτωσε τελικά ο κυβερνητικός συνασπισμός κατά την ονομαστική ψηφοφορία.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γενιά καταψήφισε το επίμαχο άρθρο 3 που παρέχει το δικαίωμα αλλαγής από τα 15 έτη.

 Απουσίες με νόημα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Μπόλαρη και Γιάννη Μιχελογιανάκη, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη καταψήφισε την τροπολογία που παρέχει την δυνατότητα να αναγνωριστεί η Ενωση Τούρκων Ξάνθης.

Με πολλές γραμμές οι ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία

Οι ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκαν με πολλές και διαφορετικές γραμμές.

Ο Πάνος Καμμένος με επιστολική ψήφο καταψήφισε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, ενώ στην τροπολογία για την Ενωση Τούρκων Ξάνθης ψήφισε παρών.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καταψήφισε μόνο το άρθρο 3.

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ψήφισε σε όλα ναι. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε όχι στο άρθρο 3 και ναι στην τροπολογία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε άλλη ρότα ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 και «ναι» σε όλα τα άλλα.

Ο Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 αλλά ψήφισε τελικά την τροπολογία. Ο Κώστας Κατσίκης ψήφισε ναι στην τροπολογία, όχι στο άρθρο 3. Ο Γιώργος Λαζαρίδης είπε ναι στην τροπολογία αλλά όχι σε όλα τα άρθρα που αφορούν την διόρθωση φύλου.

Πρόβλημα υγείας ο Κουράκης

Από την ψηφοφορία, απείχε, χωρίς όμως η απουσία του να ερμηνεύεται ότι εμπεριείχε κανένα πολιτικό πρόσημο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Κουράκης. Η απουσία του οφειλόταν -όπως διευκρινιζόταν- σε πρόβλημα υγείας.

Η γραμμή της ΝΔ ήταν «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη «ναι» επί της αρχής, «παρών στο άρθρο 3 και «ναι» στην τροπολογία, το ΚΚΕ , η ΧΑ και η ΕΚ όχι σε όλα , αντίθετα «ναι» σε όλα ψήφισε το Ποτάμι και ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνολικά από τους 300 ψήφισαν 285 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε με 171 θετικές ψήφους, έναντι 114 «κατά» το επίμαχο άρθρο 3 πέρασε με 148 ψήφους «υπέρ» έναντι 124 «κατά» και 13 «παρών». Τα υπόλοιπα άρθρα από το 1 έως το 7 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκαν από 165 βουλευτές, έναντι 119 κατά και 1 «παρών»

Η επίμαχη τροπολογία που ουσιαστικά παρέχει την δικαστική επανεξέταση της αναγνώρισης της Ένωσης Τούρκων Ξάνθης ψηφίσθηκε από 248 βουλευτές έναντι 37 κατά.

Ποιοι απουσίαζαν απο την ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φωφη Γεννηματά

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κατσιαντώνης

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης

και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Καλαβρύτων σε Ραγκούση: Εάν είσαι άνδρας…

Εξω φρενών είναι οι Ιεράρχες με τις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρίσιος σε ανάρτησή του στο προσωπικό...

Close