Πανηγυρικός εσπερινός στη Ζάκυνθο παραμονή του Αγίου Διονυσίου

Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω.

Του Πανηγυρικού εσπερινού προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος απο τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, Άρτης κ. Καλλίνικο, Καρπενησίου κ. Γεώργιο και απο τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ζακύνθου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την παρουσία του στην χειμερινή πανήγυρι του Αγίου της Συγγνώμης.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο ομιλητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμωνόπου στην ομιλία του ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ζακύνθου και ακολούθως αναφέρθηκε στην πνευματική φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου και πώς ο σύγχρονος άνθρωπος δύναται να μετάσχει στην αγιότητα Εκείνου.

Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ως επίσημος προσκεκλημένος να προστεί των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως της μνήμης του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω, επισκέπτεται ταυτόχρονα και ως προσκυνητής τη νήσο της Ζακύνθου και δέεται υπέρ της σωτηρίας της νήσου Κύπρου ενώπιον του ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Αγίου της συγνώμης και της συγχώρεσης.

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η αγάπη των Ζακυνθινών στον άγιο Διονύσιο
Η αγάπη των Ζακυνθινών στον άγιο Διονύσιο

Λατρεία αληθινή [=μεγάλη αγάπη] έχουν όλοι οι συμπατριώτες του, τους οποίους πολύμορφα και ποικιλότροπα προστατεύει, στο ιερό και πολυαγάπητο πρόσωπό...

Close