Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής του Χριστού στους Καθενούς – Διρφύων

Με λαμπρότητα η τοπική εκκλησία των Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων τίμησε την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού της οποίας τιμάται ο επ’ ονόματι φερώνυμος βυζαντινος ιερός ναός της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Υπαπαντής – Ερίων χρονολογίας 17ου αιώνος.
Φέτος ο πανηγυρικός εσπερινός λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της στενότητος χώρου του ιερού ναού με βάση των υγειονονικών διατάξεων τελέσθηκε το εσπέρας της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου στον ενοριακό ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου Καθενών τον οποίο ετέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Οικονόμος Ιωάννης Κετσετζης με την συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή μεταξύ των οποίων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης και κ. Χαράλαμπος Τσώκος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καθενών κ. Αντώνιος Τσώκος.

Πρίν την απόλυση ομίλησε ο π. Ιωάννης και αναφέρθηκε περιληπτικά μέσα απο την υμνολογία των στίχων που απορέουν απο την εορτή και ευχήθηκε στους πιστούς.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία της εικόνος της Παναγίας – Υπαπαντής πέριξ του ιερού ναού καθώς επίσης στην συνέχεια όπως είθισται κάθε χρόνο και καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας με την συμμετοχή των πιστών που παρέμειναν στον ιερό ναό να αγρυπνούν για την χάρη της Παναγίας ενώπιον της ιεράς εικόνος της επικαλούμενοι τις πρεσβείες της.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ιάκωβος Κετσετζής υιός του εφημερίου πατρός Ιωάννου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Νέες παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο
Αθήνα σε Άγκυρα: «Δηλητηριάζετε το κλίμα, διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα»

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Close