Γιώργος Λέκκας: Παντζάρια σαλάτα με τυρί και βασιλικό

 

Παντζάρια σαλάτα με τυρί και βασιλικό

Μερίδες 3
Χρ. Πρ 5΄

Υλικά

Για τα παντζάρια

18 βολβούς παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
½ φλ. τσαγ φρέσκο βασιλικό μικρόφυλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τυρί

250 γρ τυρί cottage
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 λεμόνι ξύσμα και χυμό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τα παντζάρια: Βάλτε τα παντζάρια σε ξύλο κοπής και κόψτε σε ακανόνιστο σχήμα. Μετακινήστε Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα μπόλ. Ρίξτε 3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατέψτε.
Για το τυρί: Σε ένα μικρό μπόλ ρίχνουμε το τυρί, λίγες σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα από ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε.
Για το μοντάρισμα: Απλώστε σε μια πιατέλα τα παντζάρια. Απλώνουμε το τυρί πάνω από τα παντζάρια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, και μερικά φύλλα βασιλικού. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ένα νέο θαύμα του π. Σεραφείμ Ρόουζ
Ένα νέο θαύμα του π. Σεραφείμ Ρόουζ

Όταν οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γερμανού στην εικοστή δεύτερη επέτειο από την ανάπαυση π. Σεραφείμ, μεταξύ τους...

Close