Παρέμβαση ΗΠΑ: «Ελπίζουμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αποτρέψουμε»

Οι ΗΠΑ ομολογούν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την Τουρκία

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την αποτρέψουμε. Είναι δύσκολο να πούμε τι θα γίνει. Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ, είναι επίσης εταίρος και χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Είμαστε όλοι μέρος της Νατοϊκής συμμαχίας. Στόχος μας, επαναλαμβάνω, είναι να αποφύγουμε την ένταση και να αφήσουμε τις συνομιλίες να συνεχιστούν», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο, Καθλίν Ντόχερτι σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αλήθεια».

«Δεν είναι ρόλος των ΗΠΑ να πουν στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά πόσο πρέπει να αναστείλει ή όχι το ερευνητικό της πρόγραμμα για τους υδρογονάνθρακες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό», συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα πρέσβειρα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και ευελπιστεί πως θα βρεθούν σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων που θα βοηθήσουν πρωτίστως την Κύπρο και τον κυπριακό λαό στο σύνολο του. Επίσης, σημείωσε ότι οι συνομιλίες για εξεύρεση πολιτικής συμφωνίας στο Κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να συνεχιστούν, αναφέροντας ότι και αν ακόμα βρεθούν σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων, η εκμετάλλευσή τους θα χρειαστεί κάποια χρόνια.

Η κ. Ντόχερτι επεσήμανε πως «αν η Κύπρος επανενωθεί, τότε μπορεί να γίνει η Νορβηγία ή η Σιγκαπούρη της ανατολικής Μεσογείου».

Ουσιαστικά οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον την Τουρκία καθώς ο σουλτάνος έχει γίνει αρκετά απρόβλεπτος .

Επίσης ομολογούν ότι υπάρχει κλιμάκωση….

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η σημασία της εξομολόγησης της μάννας( π.Κονάνος)

Και της απάντησε ο Ιερέας: "Δεν εννοώ αυτό. Δεν αναφέρομαι στο παιδί. Λέγοντας πως άργησες να φέρεις το παιδί σου...

Close