Παραίτηση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του Μητροπολίτη κοινοποίησε προσφάτως στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός.

 

 

Για την τύχη της παραίτησής του που έχει ήδη στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος θα αποφασίσει 2 με 3 Σεπτέμβρη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, πριν από λίγες ημέρες γνωστοποίησε την απόφασή του και στο περιβάλλον του.

Για την τύχη της παραίτησής του, που έχει ήδη στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος, θα αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της 166ης Συνοδικής περιόδου.

 

 

 

 

Μετά από την έγκριση των παραίτησής του από τη Δ.Ι.Σ., θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η Μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών Μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας).

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η Ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για κάθε μία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο άγιος Άρτος, που μεταλαμβάνομε, είναι αυτό το Σώμα του ΚυρίουΟ άγιος Άρτος, που μεταλαμβάνομε, είναι αυτό το Σώμα του Κυρίου
Ο άγιος Άρτος, που μεταλαμβάνομε, είναι αυτό το Σώμα του Κυρίου

«Μελίζεται και διαμελίζεται ό Αμνός του Θεού,

Close