Παραιτήθηκε ο ΣΕΑ Αλέξανδρος Διακόπουλος – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Το Μαξίμου φάνηκε δυσαρεστημένο μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξανδρου Διακόπουλου
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.Αποστάσεις κρατούσε το Μαξίμου απο τις δηλωσεις Διακοπουλου
Όπως φαίνεται με αποκορύφωμα τις χθεσινές δηλώσεις του Συμβούλου του πρωθυπουργού, το Μαξίμου ήταν φανερά ενοχλημένο από τις “αποκαλύψεις” του Αλέξανδρου Διακόπουλου, που αρκετές φορές “κάρφωσε” την Κυβέρνηση με τα όσα έχει πει.

Οι δηλώσεις του για το Oruc Reic:

”Για να μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες”, δηλώνει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εθνικής ασφάλειας. ”Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος”, σχολιάζει.

Επιβεβαιώνει δε, το συμβάν με τη φρεγάτα Λήμνος. ”Εάν βγάλει το γεωτρύπανο ο Ερντογάν νότια της Κρήτης, σημειώνει ότι αυτό θα θεωρηθεί κλιμάκωση. Προφανώς εάν έχουμε γεωτρύπανο είναι πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Αλλά το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και η Τουρκία το κάνει για να προκαλέσει.”Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του ήρθαν λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Μπορεί στη συνέχεια να προσπάθησε να “σώσει” όπως-όπως τα όσα δήλωσε, όμως η ρίξη είχε είδη επέλθει, όπως όλα δείχνουν.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βιασμοί μαθητών σε σχολεία του Βόλου
Κορονοϊός: Τι θα γίνει με Άνοιγμα των σχολείων- Πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία

Στα νηπιαγωγεία θα ισχύσουν ίδιοι ή παρόμοιοι κανόνες με τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ η λειτουργία των Πανεπιστημίων είναι...

Close