Παρελάσεις Εθνικές δεν θέλουν, αλλά στην παρέλαση του Gay Pride πήγαν…

Παρελάσεις Εθνικές δεν θέλουν,αλλά  στην παρέλαση του Gay Pride πήγαν…

Για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του διεξάγεται στην πλατεία Συντάγματος
Η πλατεία Συντάγματος αποτέλεσε φέτος το επίκεντρο του Gay Pride καθώς για πρώτη φορά στα
13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.


Το τι είδαν και έφριξαν,  τα ματάκια μας….Ανάμεσα στα περίπτερα κι αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.
Παρούσα για άλλη μια χρονιά στο  Gay Pride ήταν επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους της Αθήνας σημειώθηκε ένταση όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών.
Επικράτησε ένταση που εκδηλώθηκε και με απωθήσεις ενώ στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας και ο Πάνος Λάμπρου.
Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος!!!  Παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το χρέος Ο υπουργός εμφανίστηκε με πολύ καλή διάθεση και χαμογελαστός ανάμεσα στους διαδηλωτές και να το απολαμβάνει.

Στην πορεία και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.Μόνον αυτόν δεν θα περιμέναμε!Αφού είναι κατά των παρελάσεων…!

Η φετινή διοργάνωση έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» με τους διοργανωτές να λένε ότι με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».Κατά την άποψη μας αν όλο αυτό ονομάζεται Παιδεία,…ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!
Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μα για ποιές αξίες, μιλάνε δεν πολυκαταλάβαμε,…Εδώ καταργήσανε Πατρίδα,..καταργήσανε Θρησκεία,και προσωπική αξιοπρέπεια,..και ξεβράκωτοι που πάμε,…αναρωτήθηκαν κάποιοι;
Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία»….αυτό ήταν το σύνθημα!!!Oι φωτογραφίες, όμως άλλα δηλώνουν..Και  τα λένε όλα,..δυστυχώς!
Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων.
Εν τω μεταξύ στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι». Αντε και καλά μας κρασιά!!!Τι θα δούμε και εδώ…..
Γιώτα Παμπάλου
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
M.Αργολίδος σε Πειραιώς: «Αγγίζει τα όρια του κωμικού – Μας εκθέτεις»

Βαρυσήμαντη επιστολή προς τονΜητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ με αφορμή κάποιες από τις δημόσιες παρεμβάσεις του, φέρεται να έχει αποστείλει ο...

Close