Πατατοσαλάτα με κάπαρη και πιπεριά Φλωρίνης

Σας προτείνουμε μία υπέροχη πατατοσαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό μας,το  μεζεδάκι μας με ούζο και θαλασσινά, και όχι μόνον!

Είναι γευστικότατη και ως γεύμα μπορεί σε περίοδο νηστείας να μας προσφέρει ένα πλήρες πιάτο που θα μας χορτάσει , αλλά και θα μας προσφέρει λήψη Βιταμινών Α, Β 6 ,C.

Ακόμη οι πατάτες περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, που σε μεγάλη πρόσληψη φαίνεται έχει σημαντικό ρόλο για την αρτηριακή πίεση. Το φολικό οξύ που περιέχει η πατάτα, είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των κυττάρων στον οργανισμό μας και είναι απαραίτητο, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας.

Η κάπαρη έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Ο καρπός της κάπαρης αποτελεί σημαντική πηγή  βιταμίνης Α , μετάλλων και αντιοξειδωτικών ουσιών  όπως κάλιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο και ασβέστιο.

 

 

Μερίδες 2 ατόμων

Υλικά

6 μέτριες πατάτες

1 ξερό άσπρο κρεμμύδι

1 μεγάλη ψημένη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

κάπαρη  1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

10 ελιές καλαμών (ή όποιας προέλευσης  επιθυμούμε)

φρέσκια ρίγανη (αν δεν υπάρχει ξερή ρίγανη)

1/2 φλυτζανι τσαγιού Αγνό παρθένο ελαιόλαδο /Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με μία κουταλιά ταχίνι για μία καθαρά νηστίσιμη συνταγή.

μηλόξυδο

λίγο αλάτι

λίγο άσπρο πιπέρι

 

 

Δημιουργία

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες . Τις τοποθετούμε  σε σκεύος με νερό . Προσέχουμε το νερό να καλύπτει οπωσδήποτε  τις πατάτες. Η θερμοκρασία είναι σε μέτρια φωτιά στο 4-6 σε μία εστία ηλεκτρικής κουζίνας.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο, αφού αφαιρέσουμε το νερό στο οποίο τις βράσαμε

Πλένουμε την φρέσκια ρίγανη και την κόβουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες (μέτριες σε πάχος) το ξερό κρεμμύδι.

Ξαλμυρίζουμε με λίγο νερό την κάπαρη . Κόβουμε σε μακρόστενες μέτριες λωρίδες την ψημένη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης.

 

 

 

 

Σύνθεση

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις πατάτες  αφού τις κόψουμε σε 4 κομμάτια την κάθε πατάτα.Τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού τις ελιές και στη συνέχεια τα κομμάτια της πιπεριάς φλωρίνης.

Σε ένα μπωλ  φτιάχνουμε σως: Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το ελαιόλαδο με το μηλόξυδο , το αλάτι και το λευκό πιπέρι.

Περιχύνουμε την σαλάτα με την σως . Γαρνίρουμε με την φρέσκια ρίγανη  που έχουμε κόψει σε κομματάκια με τα χέρια μας.

Καλά κουζινομαγειρέματα!

Οι συνταγές μου , Greekpress.gr

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 23 Νοεμβρίου, Άγιος Αμφιλόχιος
Συναξάρι 23 Νοεμβρίου, Άγιος Αμφιλόχιος

Ο Άγιος Αμφιλόχιος ήταν Καππαδόκης, σύγχρονος του Μεγάλου Βασιλείου και φίλος του. Διακεκριμένος για τη μεγάλη του μόρφωση και ευσέβεια,...

Close