Πατριάρχης Αλεξανδρείας :Ούτε μία λειτουργία δεν τέλεσε στην Κύπρο,…συμβαίνει κάτι;

Από την αρχή της επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο, δεν τέλεσε ούτε μία λειτουργία στις εκκλησίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου.
Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη μιας εβδομάδας στην Κύπρο, δεν προσκλήθηκε να λειτουργήσει στις εκκλησίες της Εκκλησίας της Κύπρου. Όπως ανέφερε ο ορθόδοξος δημοσιογράφος, αναλυτής και μπλόγκερ Αλέξανδρος Βοζνεσένσκι στη σελίδα του στο Facebook, την παραμονή της επιστροφής του στην Αίγυπτο, ο Πατριάρχης τέλεσε ένα εσπερινό σε ένα από τα μοναστήρια, αλλά ούτε θα παρευρεθεί στη λειτουργία.


«Ο Θεόδωρος της Αλεξανδρείας έφτασε με εβδομαδιαία επίσκεψη στην Κύπρο, – σημείωσε ο Βοζνεσένσκι. – Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων, υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες της Κυπριακής Εκκλησίας, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους των κυπριακών αρχών. Αλλά! Το ενδιαφέρον προκαλεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο Θεόδωρος φεύγει από την Κύπρο και δεν έχει τελέσει ακόμη ούτε μία λειτουργία, όπως ξέρω από τους κληρικούς της Κυπριακής Εκκλησίας».

Επιπλέον, ο επίσημος ιστότοπος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα. Ωστόσο, ακόμη και εκεί, ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν θα συμμετάσχει στη λειτουργία, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν στον Βοζνεσένσκι μέσω τηλεφώνου οι κληρικοί της επισκοπής.

«Άραγε έχουμε: ο αρχηγός του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας πρέπει να παραμείνει στην Κύπρο για μια εβδομάδα, αλλά δεν του επιτρέπεται να τελέσει ούτε μία λειτουργία. Είναι πολύ πιθανό ότι είναι απάντηση στην πονηρή πράξη που διέπραξε ο Θεόδωρος κατά την τελευταία του επίσκεψη, όταν με απάτη μνημόνευσε τους σχισματικούς παρά τα παρακάλια της Κυπριακής πλευράς να μην το κάνει», υπέθεσε ο Αλέξανδρος Βόζενσεσκι.

Απόρρητο: roula_manika

Σημειώστε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Θεόδωρος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στην ενορία του Αγίου Σάββα στην Παλιά Λευκωσία, η οποία ανήκει στο Εξαρχάτο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στις 12 Νοεμβρίου 2019, στην πατριαρχική λειτουργία στη Λεμεσό της Κύπρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ μνημόνευσε τον επικεφαλής της OCU «Μητροπολίτη» Επιφάνιου, παραβιάζοντας τη συμφωνία με τους Κύπριους επισκόπους. Μετά τη μνημόνευση από τον Πατριάρχη Θεόδωρο του Επιφάνιου, σ’ αυτόν και τους κληρικούς επιδόθηκε επιστολές: «Ο Ονούφριος είναι μητροπολίτης, ο Επιφάνιος είναι σχισματικός, ο Θεόδωρος είναι ο Ιούδας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Οι καρποί της Θείας Κοινωνίας
Δερμιτζάκης: Έπρεπε να μπει “φρένο” στην Θεία Κοινωνία – Να γίνεται με πλαστικό κουτάλι

Δερμιτζάκης: Έπρεπε να μπει “φρένο” στην Θεία Κοινωνία – Να γίνεται με πλαστικό κουτάλι

Close