Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Ο Ελληνισμός σήμερα θρηνεί»

Την οδύνη όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, αλλά και της Ομογένειας της Αιγύπτου, μεταφέρει, με συλλυπητήρια επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

«Ο Ελληνισμός σήμερα θρηνεί» γράφει συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και τις προσευχές του προς τους πληγέντες. Και εύχεται ο Κύριος να χαρίσει ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Ακολουθεί η συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

« Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τη χώρα του Νείλου, κατώδυνοι στη ψυχή και στη καρδιά, βιώνουμε τις τραγικές στιγμές που ζουν συνάνθρωποί μας από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θλίψης και πένθους για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα προσωπικά ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και όλης της Ομογένειας της Αιγύπτου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και στεκόμαστε προσευχόμενοι δίπλα τους.

Είθε ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά, σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τη στέρηση αγαπημένων προσώπων.

Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄

ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Εκκλησία της Κρήτης για τις φονικές πυρκαγιές

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης μέ βαθειά ὀδύνη συμμετέχει στό βαθύτατο πόνο, τόν ὁποῖο βιώνουμε ὡς Ἔθνος

Close