Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Έλληνες μαθητές: Είστε το μέλλον του ελληνισμού στην Αίγυπτο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν  στον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο, τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.
Η επίσκεψη του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στον χώρο όπου σπουδάζουν οι περίπου 120 περίπου Αιγυπτιώτες μαθητές ξεκίνησε από ένα προσκύνημα στον μικρό ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου, που βρίσκεται στον χώρο των σχολείων. Ακολούθησε απότιση φόρου τιμής μπροστά από την προτομή της μεγάλης ευεργέτιδας του αιγυπτιώτη ελληνισμού, Στέλλας Κυριάζη, η οποία «θα μείνει πάντα αθάνατη στο περιβόλι της καρδιάς μας για το έργο της», όπως είπε ο μακαριώτατος.
Αμέσως μετά, η περιήγηση του πατριάρχη ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο, συνεχίστηκε στο δημοτικό και κατέληξε στο γυμνάσιο-λύκειο, παρουσία του Συντονιστή Εκπαίδευσης, Αναστάσιου Αναστασίου και των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Βίλλυς Πολίτου και Ανδρέα Ρούσσου.
Ο πατριάρχης μίλησε με τα παιδιά για το ιεραποστολικό έργο του και αναφέρθηκε στα επικείμενα ταξίδια του στα βάθη της Δυτικής Αφρικής και στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο, το οποίο χαίρει αναγνώρισης και από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών που ταξιδεύει.
Απευθυνόμενος στους αιγυπτιώτες μαθητές, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε: «Είστε το μέλλον του αιγυπτιώτη ελληνισμού».
Τόσο ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείο, Γιώργος Ψάνης όσο και ο διευθυντής της Αμπετείου,.Χρήστος Παπαθανασίου, απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τον πατριάρχη. Παρόντες ήταν, επίσης, η κ. Βασιλική Χαραλάμπους από το Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής.
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ανατροπή δεδομένων: Οι Αλβανοί αστυνομικοί έριξαν πρώτοι κατά του Κ. Κατσίφα – «Είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν»

Τεράστια ανατροπή στα όσα μέχρι τώρα ξέραμε. Ο Πατέρας του εθνομάρτυρα, προχώρησε σε αποκαλύψεις, που ενισχύουν όλα όσα γράφει από...

Close