Πατριάρχης Κύριλλος: «Είμαστε στο πλευρό των Χριστιανών μαρτύρων σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη»

“Οι πόλεμοι και οι ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή έθιξαν όλους τους άμαχους κατοίκους της,” σημείωσε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι ενώπιον των Προκαθημένων εννέα Ορθοδόξων Εκκλησιών με την ευκαιρία των 70ων του γενεθλίων.

“Οι Χριστιανοί όχι μόνο συμμερίζονται τα δεινά του πολέμου με τους συμπατριώτες τους, αλλά και αποτελούν στόχους σκόπιμης καταδίωξης εκ μέρους των τρομοκρατών. Στη Συρία και στο Ιράκ εξακολουθεί να χύνεται το αίμα των μαρτύρων. Τα αποβράσματα της ανθρωπότητας, προφασιζόμενα θρησκευτικά συνθήματα, καταπατούν χριστιανικά ιερά, καταστρέφουν εκκλησίες, βεβηλώνουν μονές, σκοτώνουν ή εκτοπίζουν τους αμάχους. Στα μάτια όλου του ορθόδοξου κόσμου εξελίσσεται μια ανθρωπιστική καταστροφή τεράστιων διαστάσεων. Στην περιοχή όπου ο χριστιανισμός άρχισε την ιστορική του παρουσία από τους πρώτους αιώνες κινδυνεύει να εξοντωθεί τελείως!

Η ενιαία φωνή της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν πρέπει να αποσιωπήσει! Όλοι μας οφείλουμε να μεταφέρουμε τις ταλαιπωρίες και τον πόνο των συναδέλφων μας στη Μέση Ανατολή στη συνείδηση όλου του πολιτισμένου κόσμου ούτως ώστε να επανέλθει η ειρήνη στην πολυδοκιμαζόμενη γη της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης”.

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αποκαλύψεις Σίντλερ για τις παρακολουθήσεις
Αποκαλύψεις Σίντλερ για τις παρακολουθήσεις

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στη «Frankfurter Allgmeine Zeitung» ο πρώην επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Γκέρχαρντ Σίντλερ (BND), η οποία...

Close