Πατριάρχης Σερβίας: «Ουδείς βοήθησε τη Σερβία περισσότερο από τους Έλληνες»

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ειρηναίος, ζήτησε τη στήριξη του «αδελφού ελληνικού λαού» για να διαφυλαχτούν οι Ορθόδοξοι Ναοί, μοναστήρια και προσκυνήματα στη ντε φάκτο ανεξάρτητη αλβανοκρατούμενη επαρχία της Σερβίας, Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο).

Σε εκδήλωση για τα 5 χρόνια της πρωτοβουλίας «Ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων μας», στο πλαίσιο της οποίας κάθε χρόνο αριστούχοι μαθητές από τη Σερβία μεταβαίνουν στην Κέρκυρα- νησί που φιλοξένησε το σερβικό λαό και το σερβικό στρατό το 1916 κατά τον Α’ ΠΠ- ο Σέρβος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος δήλωσε ότι «ουδείς βοήθησε τη Σερβία περισσότερο από τους Έλληνες» και ότι η Σερβία έχει και σήμερα ανάγκη την στήριξη του αδελφικού λαού ώστε να διαφυλάξει το Κόσοβο και τις ιερότητές της στο Κόσοβο και Μετόχια.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου σε αντίθεση με τη Σερβία που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Η αδελφοσύνη οφείλει να είναι αμφίδρομη.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
papades
Πατρών Χρυσόστομος: Με τον Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά, πας ψηλά! Τι είπε για για τις “λαμογιές” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Μερικοί με την νηστεία χάνουν μερικά κιλά αλλά θέλουν να επιβάλλονται στους άλλους” είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του στον...

Close