Πατριαρχείο: H Απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Tο ανακοινωθέν από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:
Το Σάββατον, 23ην Αυγούστου/ 5ην Σεπτεμβρίου 2020, έλαβε χώραν εις το Πατριαρχείον η Απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ήτοι η συμπλήρωσις των επί μίαν εβδομάδα ψαλλομένων Θεομητορικών ύμνων της Κοιμήσεως και η άνοδος της εικόνος αυτής από της Γεθσημανής εις το έναντι του Ναού της Αναστάσεως Μετόχιον της Γεθσημανής.

Η πορεία της λιτανείας ήρχισε μετά την θείαν Λειτουργίαν εις το εν Γεθσημανή Θεομητορικόν Μνήμα την πρωΐαν.

Εκείθεν ο ηγούμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος κρατών επί στήθους την εικόνα, περιστοιχούμενος υπό του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου και άλλων κληρικών, προπορευομένων μοναχών και μοναζουσών ανήλθε και διήλθε εν στάσει προ των Μονών του Αγίου Στεφάνου, των Αγίων Θεοπατόρων, του Πραιτωρίου, και διά της Οδού του Μαρτυρίου, του Αγίου Χαραλάμπους, της Παναγίας Σειδανάγιας έφθασαν εις την διασταύρωσιν του Πατριαρχείου μετά της Χριστιανικής Οδού, εν ω ο λαός της Παλαιάς Πόλεως ηλάλαζε εν φωναίς και ωδαίς, κατακοσμών δι’ ανθέων τας οδούς διελεύσεως της εικόνος.

Ενταύθα προσεκύνησεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και η μετ’ Αυτού Αγιοταφιτική Συνοδεία και λαός ικανός Ορθοδόξων και μη Ορθοδόξων, ζητούντων την πρεσβείαν της Θεοτόκου.

Συνεχίσασα η λιτανεία διά της Χριστιανικής Οδού έφθασε προ της Αυλής του Ναού και εκείθεν ο ηγούμενος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ. Δωρόθεος εν ευλαβεία και δεήσει κατανυκτική και ικετευτική ετοποθέτησε την σεπτήν εικόνα εις την θέσιν αυτής εις το Ιερόν Μετόχιον της Γεθσημανής, ένθα θα παραμείνη έως του επομένου έτους προστατεύουσα τους εν Ιερουσαλήμ και παντί τω κόσμω προσβαλλομένους εκ του λοιμικού ιού covid – 19.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ντομάτες για τον καρκίνο του προστάτη

Μόλις δέκα μερίδες ντομάτας την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά σχεδόν ένα πέμπτο, σύμφωνα με μια...

Close