Πατρών Χρυσόστομος: «Αντισταθείτε στη σύγχρονη προσπάθεια ισοπεδώσεως των αξιών»

-Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην αξία της κατά Χριστόν ομολογίας, η οποία πρέπει να γίνεται κατά μίμησιν της ζωής των αγίων μαρτύρων της Εκκλησίας μας, όπως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Αυτή η μαρτυρία είναι απαραίτητη σήμερα παρά ποτέ, αφού επιχειρήται αποιεροποίησις της ζωής και της κοινωνίας μας, μέσα από την άρνηση η διαστρέβλωση της σωζούσης και αποκεκαλλυμένης από τον Θεό αληθείας, αλλά και αλλοιώσεως και απομοιώσεως του ήθους και της ηθικής ζωής, μάλιστα μέσα από την ψήφιση ειδικών νομοσχεδίων από την Πολιτεία. «…Αντισταθείτε, στην σύγχρονη προσπάθεια ισοπεδώσεως των ηθικών και πνευματικών αξιών…», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τα πέριξ αυτού.

Την παραμονή της εορτής, 25.10.2017, στον ίδιο Ιερό Ναό εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ωμίλησε επικαίρως και ανεφέρθη στην ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, ως και στην κατηχητική και ιεραποστολική του δραστηριότητα στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τον 3ο μ.Χ. αιώνα.

Με λαμπρότητα επίσης εορτάθη η μνήμη του Αγίου Δημητρίου και στους άλλους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς.
Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πέττα Αχαίας, εν πληθούση Εκκλησία και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον πνευματικό τρόπο εορτασμού των εορτών των Αγίων της Εκκλησίας.

 

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, προεχείρισε α) Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Θεόδωρο Αποστολόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού, ευχηθείς εις αυτόν τα δέοντα και β) Αναγνώστες, τον Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον Κωνσταντίνο Ανδριακόπουλο, επαινέσας αυτούς για τον ζήλο τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προαστείου Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στον βίο και στην πολιτεία του Αγίου Δημητρίου και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από αυτήν.

Επίσης, μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ι.Μ. Δημητριάδος: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου

Με την δέουσα λαμπρότητα η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Στον Μέγα Πανηγυρικό...

Close