Πατρών Χρυσόστομος: «Ουδείς των πιστών έμεινε άγευστος του Δείπνου»

Με συγκίνηση, αλλά και λαμπρότητα εορτάσθη η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων στην ιερά και Αποστολική Μητρόπολη Πατρών.
Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ετελέσθησαν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοιού, ενώ ο εκκλησιασμός των πιστών και η συμμετοχή τους στη Θεία Κοινωνία έγινε με τρόπο υποδειγματικό.

Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ετέλεσε την δεύτερη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών ελειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη η εόρτιος Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, με την διδαχή για την Μητρόπολη των Εορτών και τις πατρικές ευχές του.

Ουδείς των πιστών έμεινε άγευστος του Δείπνου, δηλαδή του Παναγίου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου. Η Θεία Κοινωνία ετελέσθη κατά τρόπον υποδειγματικό, τόσον κατά την ώρα της, στην Θεία Λειτουργία, όσον και στη συνέχεια, όπου προσήρχοντο οι πιστοί με απόλυτη τάξη και ευλάβεια για να κοινωνήσουν.

Απόρρητο: roula_manika

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανεπέμφθησαν δεήσεις υπέρ των ασθενών εκ της λοιμικής νόσου του κορωνοιού αδελφών μας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών μας, οι οποίοι έφυγαν από κοντά μας εξ’ αιτίας της πανδημίας που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και τον κόσμον όλο.

Επίσης δεήσεις ανεπέμφθησαν και παρακλήσεις υπέρ της απαλλαγής των ανθρώπων από την πανδημία.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Φόβοι για παγκόσμια ανάφλεξη-Η Ινδία ”ξεσκεπάζει” την εμπλοκή Ερντογάν στο Κασμίρ

Οι Ινδοί είναι πυρ και μανία με την δράση τουρκικών ΜΚΟ

Close