Παυλόπουλος: Οι Έλληνες άταφοι νεκροί της Αλβανίας «πρέπει να βρουν τον τάφο τους»

Η ειρηνική, δημιουργική και ειλικρινής συμπόρευση των λαών στηρίζεται πάντοτε στον σεβασμό της Ιστορίας και του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος νωρίτερα, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, κ. Ιλίρ Μέτα.

Και εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε την Ιστορία, γιατί την Ιστορία την βλέπουμε όπως πρέπει να γράφεται, όπως μας το δίδαξαν ο Θουκυδίδης και ο Ηρόδοτος. Και δεν το δίδαξαν μόνον σε μας, το δίδαξαν σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, αλλά και στην ανάγκη να τελειώσει η εκκρεμότητα των Ελλήνων, άταφων νεκρών, που έπεσαν στην Αλβανία και «πρέπει να βρουν τον τάφο τους, το επιβάλλει η Ιστορία, το επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, κυρίως όμως το επιβάλλει ο ίδιος ο ανθρωπισμός» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι ως εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά και από την πολιτική του ιδιοσυγκρασία -διότι όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει την πολιτική πορεία του Ιλίρ Μέτα- μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ειλικρινή, ειρηνική και δημιουργική συμπόρευση των δυο χωρών και των λαών μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε, ότι έχουμε αποδείξει απέναντι στη φίλη και γείτονα Αλβανία, ότι αυτή την συμπόρευση των δυο λαών την εννοούμε, διότι όταν σε μια δύσκολη στιγμή χρειάσθηκε να έρθουν στην Ελλάδα, ως νόμιμοι μετανάστες, οι Αλβανοί φίλοι μας, έζησαν στην Ελλάδα, δημιούργησαν και ακόμη και σήμερα υπάρχει μια σημαντική αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι με βάση αυτά, η Ελλάδα εννοεί την συμπόρευση, εννοεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθενός που ζει στην άλλη χώρα, όπως και εμείς εννοούμε για την δική μας ομογένεια στην Αλβανία, ότι πρέπει να γίνονται πάντοτε σεβαστά τα δικαιώματα, τα οποία ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, κ. Ιλίρ Μέτα, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αλβανία και τόνισε ότι είμαστε διατεθειμένοι να οικοδομήσουμε υποδειγματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: tribune.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Mακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου :Όταν πεθάνει κάποιος συγγενής πρέπει να φοράμε μαύρα;

Όταν πεθάνει κάποιος συγγενής πρέπει να φοράμε μαύρα;

Close