Παυλόπουλος προς Σκόπια από την Καστοριά: «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, διεμήνυσε από τη την Καστοριά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση για την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, την 11η Νοεμβρίου 1912.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, η απελευθέρωση της Καστοριάς συνέβαλε καθοριστικά «στην τελική ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στη φυσική της ιστορικώς κοιτίδα, στον Εθνικό μας Κορμό».

«Είχε προηγηθεί ο ένδοξος Μακεδονικός Αγώνας, αυτό το Έπος της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, με Ηγέτη τον Παύλο Μελά και μαζί του πολλούς Καστοριανούς ηρωικούς Αγωνιστές» σημείωσε και, στέλνοντας για άλλη μία φορά μήνυμα στην ΠΓΔΜ, πρόσθεσε:

«Υπό τα δεδομένα αυτά μας εμπνέει το διαχρονικό δίδαγμα –αλλά και αποστομωτική απάντηση στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της Ιστορίας- όπως το είχε διατυπώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

«Κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας»

Κατά την ομιλία του στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής ενότητας γιατί, όπως είπε, κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο και τις συνέπειές του, μιλώντας για τον αδελφό της συζύγου του, Σίσσης Παυλοπούλου, τον έφεδρο ανθυπολογαχό Βλάσιο Πελτσενή, ο οποίος υπηρετούσε στην Καστοριά, σκοτώθηκε και ετάφη εκεί.

Όπως ανέφερε, «αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει ποτέ να τα ξαναζήσουμε, ενωμένοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας».

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι σημαίνει Ορθοδοξία, «Ορθή Δόξα»
Γιατί η Ορθοδοξία είναι μοναδική

Ας δούμε κάποια ιστορικά στοιχεία και μια σύντομη αναδρομή του Χριστιανισμού:

Close