Παυλόπουλος: Στην Κύπρο υπάρχει εισβολή και κατοχή

«Δεν υπάρχει καμία Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου. Υπάρχει τουρκική εισβολή και κατοχή. Υπάρχει τουρκικός στρατός κατοχής. Δεν υπάρχει καμία κρατική οντότητα. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο, αυτό λέει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και επ’ αυτού δεν υπάρχει αντίρρηση, ούτε αμφισβήτηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων διπλωματών, που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία παρίστατο μαζί με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ο ΠτΔ υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν διεκδικεί τίποτε αλλά δεν παραχωρεί και τίποτε.

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε» συνέχισε στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα. Στην τοποθέτησή του είπε ακόμη ότι «οι σχέσεις Ελλάδα-Τουρκίας είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, το κύρος και την κυριαρχία της. Είναι καλό να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όταν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα, υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά».

 

ΠΗΓΗ:pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Εκκλησία σώζει, δεν σώζεται
Η Εκκλησία σώζει, δεν σώζεται

Σε παρατήρηση πνευματικού του τέκνου ότι είναι ευχάριστο να υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία διότι τους έχει ανάγκη, απάντησε

Close