«Παύση» των παραβιάσεων μέχρι την Πέμπτη – Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έρχεται Αθήνα

Η διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύνονται ή έστω να «κουκουλώνονται» τα προβλήματα. Το αξίωμα αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Αιγαίο όπου δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις (μόνο… μισή απροειδοποίητη είσοδος ενός τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235) από τουρκικά μαχητικά ή άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Μπορεί η σημερινή παύση στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να είναι συμπτωματική, μπορεί όμως να συνδέεται με την αναμενόμενη άφιξη του αρχηγού του τουρκικού γενικού επιτελείου στην Αθήνα, λόγω της Διαβαλκανικής Συνόδου η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Τούρκος στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, γνωστός μας από την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ίμια, όπου μετέβη τον Ιανουάριο του 2017 μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού,ναυτικού και αεροπορίας, σχεδόν επιθεωρώντας τις αμφισβητούμενες νησίδες είχε σχεδόν τρολάρει την ελληνική πλευρά δηλώνοντας με κυνισμό ότι ο τουρκικός στρατός «δρα πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο».

Από την ελληνική πλευρά περιμένουν με ανυπομονησία για να διαπιστώσουν α ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ θα επαναλάβει τις απόψεις του αυτές στις συνομιλίες που θα έχει με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ, της Ρουμανίας και της Σερβίας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου, η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στον Άγιο Κωνσταντίνο της Μενεμένης στη Σμύρνη λειτούργησε ο Οικ. Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Τρίτη το μεσημέρι βρέθηκε στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Μενεμένη της Σμύρνης.

Close