ΠΑ σε Τουρκία: «Μολών Λαβέ, σας περιμένουμε» – «Η θυσία του Γ. Μπαλταδώρου δεν θα μείνει έτσι»

«Aναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο» – Βίντεο

Mήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Πολεμική μας αεροπορία κατά την έναρξη του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.

To βίντεο και τα λόγια της Στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν ξεκάθαρα. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, σας περιμένουμε.

Ολα αυτά λίγα 24ωρα μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία.

Έπειτα από μια περίοδο έντασης και κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητάς σε πολλαπλά μέτωπα σε Δύση και Ανατολή τα οποία κατάφερε να ανοίξει μέσα σε λίγους μόλις μήνες ο Ερντογάν, τώρα αρχίζει να εισπράττει τα αποτελέσματα των επιθετικών του ενεργειών.

Οι όλο και συχνότεροι λεονταρισμοί της γειτονικής χώρας είναι αποτέλεσμα αυξανόμενης νευρικότητας και αποτελούν σημάδια μάλλον ανασφάλειας παρά αυτοπεποίθησης και ισχύος.

Σε συνδυασμό με τα υψηλού ρίσκου παίγνια εξωτερικής πολιτικής που παίζει ο κ. Ερντογάν σε άλλα μέτωπα και την ανάγκη του να αναζητήσει πολιτικά ερείσματα στο εθνικιστικό άκρο του πολιτικού εκκρεμούς στο εσωτερικό της χώρας του, οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εγκυμονούν καθόλου αμελητέους κινδύνους κλιμάκωσης λόγω σφάλματος ή ατυχήματος.

Την ίδια ώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν – χωρίς κατηγορητήριο – φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και ο Ταγίπ Ερντογάν τους αντιμετωπίζει ως «ενέχυρο»

Ετσι λοιπόν, λίγο πριν ανοίξουν οι εργασίες του με την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κάλεσε όσους βρισκόνταν στο Αμφιθεάτρο που φέρει το όνομα ακόμη ενός ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας του Νικόλαου Σιαλμά, να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τη θυσία του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου .

Όπως τόνισε νωρίτερα ο αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα της 331 Μοίρας Παντός Καιρού: «ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη.»

Όπως επισήμανε στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου: «η αεροπορική ισχύς είναι ένα μέσο προβολής δύναμης και ταυτόχρονα ένα «εργαλείο» με Στρατηγική Αξία στα χέρια του εκάστοτες Διοικητή» και πρόσθεσε: μπορεί να αξιοποιηθεί για να επιτύχει πολλαπλά αποτελέσματα, από την εμφάνιση των πολιτικών μηνυμάτων μέχρι την προβολή άμεσης και ταχείας στρατιωτικής δύναμης.» Κατέληξε δε: «Υπάρχουν περιστάσεις και περιστάσεις όπου η Αεροπορική Ισχύς θεωρείται ως η μόνη βιώσιμη και αποδεκτή στρατιωτική επιλογή που έχουν στη διάθεση τους οι κυβερνήσεις.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι: το συνέδριο γίνεται μετά τη νέα θυσία στον ακήρυχτο πολέμου του Αιγαίο.» και τόνισε με νόημα ότι: Η θυσία του σμηναγού μας δεν θα μείνει έτσι.»

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην σχολή Ικάρων.

«Το συνέδριο συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της απώλειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος εν καιρώ ειρήνης, όπως οι ήρωες Ηλιάκης, Σιαλμάς, και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας» τόνισε ο ΥΕΘΑ.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την μετατροπή της 124 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας στο μεγαλύτερο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και των επιτελείων μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη και παράλληλα γίνονται όλες οι ενέργειες που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα για την Γενική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής και τις Πολεμικές τους Αεροπορίες να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον όρο «ακήρυχτος πόλεμος», ο υπουργός διευκρίνισε ότι «όταν έχουμε νεκρούς ήρωες, οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται ασκούνται αλλά και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, αυτές είναι ενέργειες οι οποίες συναντώνται μόνο σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου».

Και τόνισε: «Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας να αναχαιτίζουμε ό,τι μπαίνει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και η τελευταία προσγείωση να είναι δική μας».

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη την Πολεμική Αεροπορία για τα επιτεύγματά της λέγοντας ότι «αυτό όμως έχει κόστος νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν οικογένειες, εγκαταλείπουν παιδιά. Αφήνουν πίσω τους συναδέλφους τους. Φτάνουμε σε αρκετές τάξεις της Σχολής Ικάρων να αγγίζουν το 10% της κάθε τάξης. Νέα παιδιά που φεύγουν εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου».

Ο ΥΕΘΑ σχολιάζοντας τις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται από Τούρκους αξιωματούχους δήλωσε: «Έχουν πάθει αμόκ με εμένα δεν ξέρω. Τους εύχομαι καλές εκλογές».

Δείτε το βίντεο:

 

Τα πλάνα αρχείου από την πλούσια συμμετοχή στις εθνικές και στις διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις, είναι συνδυασμένα με επιλογές λήψεων από τα στρατηγικά και υποστρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κυριαρχεί το διαχρονικά, ισχυρότερο σύμβολο, ελληνικής ισχύος που δεν είναι άλλο από τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα.

Το Βίντεο είναι γεμάτο με μηνύματα από την μάχη των Θερμοπυλών.

Με «Μολών Λαβέ» ξεκινά, συνεχίζει με τον Σπαρτιάτη Στρατηγό Λεωνίδα για να τελειώσει με Θερμοπύλες.

Μάλιστα στο βίντεο είναι ενταγμένος, με ηχητικό απόσπασμα από κινηματογραφική παραγωγή για τους 300 και τον Λεωνίδα, και ο επιτάφιος με το επίγραμμα του Σιμωνίδη που βρίσκεται στο Μνημείο των Θερμοπυλών:

«Ω ξένε, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ ταφήκαμε, υπακούοντας στα προστάγματά τους»…

Aλλωστε, το μήνυμα που έστειλε στα πέρατα της γης ο Λεωνίδας και οι άνδρες του παραμένει ισχυρό και διαχρονικά επίκαιρο:

Οι Έλληνες δεν υποτάσσονται και δεν υποκλίνονται σε κανέναν. Μήνυμα εξόχως επίκαιρο για την εποχή μας εις την οποία η πατρίδα μας απειλείται από την Τουρκία.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Λάδι στο καντήλι της Παναγίας η΄στα νηστικά παιδιά της
Δέξαι δέησιν της Μητρός-Το ξεχωριστό αυτής της δεήσεως

Το ξεχωριστό αυτής της δεήσεως είναι ότι γίνεται υπό μορφήν διαλόγου ανάμεσα στην Παναγία και τονΙησού Χριστό και φανερώνει τη...

Close