ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ – Ουρές για το προσκύνημα

Η πρωτεύουσα υποκλίνεται στο Θεομητορικό κειμήλιο που αφίχθη χτες από το Άγιον Όρος.
Μετά τη  λαμπρή υποδοχή στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου με πλήθος λαού να αναμένει στην ουρά να προσκυνήσει στη Χάρη της Θεοτόκου.

 

 

Συλλειτούργησαν Βατοπαδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

 

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας Εφραίμ

γονατιστός ενώπιον της Αγίας Ζώνης ανέγνωσε την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία. Με ευλάβεια έκλιναν το γόνυ και οι πιστοί προς την Παναγία.

 

 

Ακολούθως ο Γέροντας Εφραίμ κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας: “Η Αγία Ζώνη έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά μετά από την επίμονη παράκληση του Ποιμενάρχη σας” ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως:

 

 

 

 

“Σήμερα λόγω του δυτικού τρόπου ζωής ο διάβολος εξαφάνισε την πίστη των ανθρώπων. Να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας δώσει την πίστη προς τον Υιό της. Με την υπακοή στους λόγους του Θεού, ο άνθρωπος δέχεται την Πανάγια Χάρις στην καρδία και τότε ο άνθρωπος ζει αληθινά. Και στα θαύματα θα πρέπει να υπάρχει και να ενεργοποιείται η πίστη.

 

 

 

 

 

Η περίοδος που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Ο άνθρωπος της πίστης ούτε φοβάται ούτε ανησυχεί, ζει σε ειρήνη. Αυτήν την ειρήνη θέλω να έχουμε που είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η εκκλησία δεν προσφέρει ηρεμία, που είναι μια ψυχολογική κατάσταση αλλά ειρήνη”, κατέληξε στον λόγο του.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Χαλκιόπολου για το Διεθνές Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Ορθοδοξία»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μεγαλύτερος απ’ ό,τι νομίζαμε ο γαλαξίας μας

Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι ένας παράξενος δακτύλιος μακρινών αστεριών μπορεί στην πραγματικότητα να ανήκει στο δικό μας γαλαξία.

Close