Πειραιώς Σεραφείμ : «Είμαστε συντετριμμένοι για τα φετινά Χριστούγεννα»

«Αυτή η πανδημία, αυτή η δοκιμασία να μας επαναφέρει στην τροχιά της σοφίας και της συνέσεως… να γίνουμε άξιοι αυτής της Χάριτος και της Ευλογίας».
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Κυριακή (20 Δεκεμβρίου 2020) προ της Χριστού Γεννήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚορίνθου Διονύσιος: “Αυτά τα Χριστούγεννα να μην λείψει τίποτα σε όσους έχουν ανάγκη”

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του, το οποίο μεταδιδόταν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον επικείμενο εορτασμό της Μητρόπολης των Εορτών σημείωσε πως «γιορτάζουμε την είσοδο του Ακτίστου στον κτιστό κόσμο μας. Γιορτάζουμε το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο και στην ιστορία την παγκόσμια, γιατί ο Θεός γίνεται άνθρωπος. Ο Άναρχος, ο Αΐδιος, ο Δημιουργός της ζωής εισέρχεται μέσα στις σκληρές συντεταγμένες της φθοράς, το χώρο και τον χρόνο και τα αναδέχεται όλα αυτά για την αγάπη μας».

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι γιατί και αυτή η μεγάλη Δεσποτική Εορτή, γίνεται υπό αυτούς τους όρους που επιβάλλει η πανδημία, η υγειονομική κρίση και αισθανόμαστε αυτή την αποκαραδοκία της πραγματικότητος που βιώνουμε» είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας παράλληλα όμως πως «και πάλι η ελπίδα, η χαρά πρέπει να πλημυρίσει την καρδιά μας γιατί ‘’ Ἐπεσκέψατο ἡμᾶς ἐξ ὕψους ὁ Σωτὴρ ἡμῶν’’».

Επεσήμανε πως «καλούμαστε αυτά τα Χριστούγεννα τα πονεμένα, τα πληγωμένα, να τα τιμήσουμε ανοίγοντας τις φάτνες των καρδιών μας για να γεννηθεί ο Σωτήρ του κόσμου. Να ανακληθεί μέσα στον εαυτό μας ο Κύριος των απάντων», ενώ τονίζοντας τα μηνύματα της αγάπης που γιορτάζει και πάλι η Εκκλησία μας, σημείωσε πως πρέπει να «υπάρχει πάντοτε η προϋπόθεση του να ανοίξουμε τις καρδιές μας, να καθαρίσουμε τον εαυτό μας».

Τέλος, ευχήθηκε «αυτή η πανδημία, αυτή η δοκιμασία να μας επαναφέρει στην τροχιά της σοφίας και της συνέσεως… να γίνουμε άξιοι αυτής της Χάριτος και της Ευλογίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Έτσι θα εορταστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη τα Χριστούγεννα 2020

Οι νέες εξάρσεις του κορωνοϊού στην χώρα μας

Close