Πειραιώς Σεραφείμ: Μήνυμα συστράτευσης και εκστρατείας προσευχής

“Η δοκιμασία συνεχίζεται, η αμετανοήσια και αυτή συνεχίζεται τα πάντα τα έχουμε εναποθέσει στην ανθρώπινη τέχνη και επιστημοσύνη. Η πίστη και η μεταφυσική αναγωγή των ανθρώπων, δυστυχώς είναι, σε κατάσταση πάρα πολύ χαμηλή και για αυτό τον λόγο αισθάνομαι μια βαθιά οδύνη. Εγώ εκείνο που θα ήθελα να παρακαλέσω όλους άσχετα από την στάση τους ή την θέση τους, είναι να αγωνιστούμε όλοι σε μια εκστρατεία προσευχής. Να ζητήσουμε όλοι μετάνοια και να προσευχηθούμε ακόμη και για αυτούς που δεν προσεύχονται, γι΄ αυτούς που αρνούνται να προσευχηθούν, γι’ αυτούς που δεν θέλουν να προσευχηθούν.

Όλοι λοιπόν, οι εις Χριστόν πιστεύοντες, καλούμεθα να γονατίσουμε πάρα πολύ και να δακρύσουμε πάρα πολύ. Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές και πολύ ουσιώδης η δική μας συμμετοχή σε αυτά τα πράγματα, εννοώ των ανθρώπων της Πίστεως. Και θέλω να συγχαρώ το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ γιατί πραγματικά δίνει ένα πνευματικό αγώνα σε αυτή την τραγική εποχή που ζούμε”.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ για τα φλέγοντα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας
Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς για το πως βλέπει την κρίσιμη Πατριαρχική εκλογή στην Σερβία (18 Φεβρουαρίου 2021) και τα σοβαρά θέματα που αναμένεται να αντιμετωπιστούν, έκανε λόγο για συναγωγές του πονηρού αναφερόμενος στο θέμα της ψευδο-εκκλησίας του Μαυροβουνίου και της βαθιάς αιρετικής “Εκκλησίας” των Σκοπίων

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ:

Απόρρητο: roula_manika

Η Αγία μας Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να βαδίζει τον 21ο αιώνα παρα θεωρούσα τους ιερούς κανόνες των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και δεν μπορεί να αυτοσχεδιάζει αλλά ούτε και να παρερμηνεύει τους ιερούς κανόνες. Επομένως, το θέμα της ψευδο-εκκλησίας του Μαυροβουνίου η οποία είχε κοινωνία με τις μέχρι πρότινος σχισματικές ομάδες της Ουκρανίας και της βαθιάς αιρετικής “Εκκλησίας” των Σκοπίων η οποία προβάλει το ανύπαρκτο Μακεδονικό Έθνος και την ανύπαρκτη Μακεδονική γλώσσα που είναι βουλγάρικη διάλεκτος… θεωρώ λοιπόν ότι αυτές οι συναγωγές του πονηρού δεν έχουν καμία θέση στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αρμόδια Εκκλησία για να αποφανθεί επ’ αυτώ είναι η Εκκλησία της Σερβίας

Κάθε άλλη παρέμβαση σε αυτό το θέμα, θα είναι ολέθρια για την ευστάθεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών και βέβαια η τυχόν αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας στο αιρετικό μόρφωμα του εθνοφυλετισμού με τους Σκοπιανούς θα είναι και μια προσβολή για το Ελληνικό Έθνος. Πιστεύω όμως ακραδάντως ότι ο νουνεχής και σοφός Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος και τα δύο αυτά θέματα γνωρίζει πως θα τα χειριστεί κατά τον κανονικόν τρόπον”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τάσος Νούσιας: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Ξέσπασε ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Νόυσιας

Close