Πειραιώς Σεραφείμ: «Μας βρίζουν χυδαία, μας λένε προδότες και πουλημένους

Έκπληκτος εμφανίστηκε ο Ιεράρχης με τις χυδαίες επιθέσεις που δέχονται οι μητροπολίτες από αντιεμβολιαστές πιστούς. «Μας βρίζουν χυδαία, μας λένε προδότες, πουλημένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας για τον εμβολιασμό στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο όπου βρέθηκε καλεσμένος.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Εκπλήσσομαι που ακούω υγειονομικούς να εκφράζουν αμφιβολία για ένα τόσο απλό θέμα όπως ο εμβολιασμός. Τόσες θανατηφόρες ασθένειες σταμάτησαν με τα εμβόλια. Ένα παιδάκι όταν γεννιέται κάνει 16 εμβόλια μέχρι να γίνει 2 ετών. Που είναι το πρόβλημα να γίνει το 17ο; Χθες έκανα το εμβόλιο της γρίπης, δεν είχα καμία επίπτωση, καμία παρενέργεια» τόνισε.

«Προσεύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους αυτούς να καταπαύσουν την πολεμική που στρέφεται εναντίον της υγείας των συνανθρώπων τους και της δική τους υγείας» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι δέχεται χυδαίες ύβρεις επειδή προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Μας βρίζουν χυδαία, μας λένε προδότες, πουλημένους».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς αλλά και τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην συναυλία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μίκη Θεοδωράκη

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ευγνωμοσύνη στους χορηγούς επικοινωνίας, το ΜΕGΑ, τo BHMA τα νεα και τα παραπολιτικά. Να ευχαριστήσω τους εξαίρετους καλλιτέχνες, την Ελένη Βιτάλη, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τους άλλους. Οι ανάγκες προσφοράς και αγάπης είναι τεράστιες. Καθημερινά μοιράζουμε 7.000 φαγητό. Αυτό δεν γίνεται μαγικά. Χρειάζονται πρώτες ύλες, άνθρωποι. Όλο αυτό το έργο, που δεν είναι υποχρέωση της εκκλησίας, πηγάζει από την πίστη και την αγάπη της».

Στην συναυλία θα παίξουν και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον κ. Σεραφείμ να πλέκει το εγκώμιο στον σπουδαίο έλληνα μουσικοσυνθέτη.

«Παγκόσμιος άνθρωπος, ένας ταλαντούχος ο οποίος είχε ως περιουσία τα ζώπυρα του γένους. Κάτω από το προσκέφαλό του, έβαζε την εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ του προστάτου του. Με αυτό τον πλούτο, αλλά και με το φοβερό τάλαντο που ο θεός τον προίκισε, αποδείκνυε την ένθεη καταγωγή του ανθρωπίνου προσώπου. Και έγινε ένας παγκόσμιος μουσουργός» χαρακτήρισε τον Μίκη ο Μητροπολίτης.

«Περίπαθος εραστής της ρωμιοσύνης ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης για αυτό και τον λάτρεψε ο ελληνικός λαός. Ήταν ένας αληθινός πατριώτης. Θα τον θυμούμαι πάντα εκεί στο ηρωικό συλλαλητήριο του Συντάγματος εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αυτόν τον ακατάλυτο λόγο και την ακατάβλητη δύναμη» πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ: Καταστράφηκε το σπίτι του παπα-Αντώνη στο Αρχοντικό – Τραυματίστηκε ο ίδιος

Τις “πληγές” του μετρά

Close