Πειραιώς Σεραφείμ: Σχισματικοί οι ιερείς που είναι ενάντια στο εμβόλιο του κορωνοϊού

Σχισματικούς χαρακτήρισε τους ιερείς που προτρέπουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο Μητροπολιτης Σεραφείμ η εκκλησία από την πρώτη στιγμή συμβούλεψε το ποίμνιό της ότι σε μια πανδημία, τείχος ανοσίας χτίζουμε με δύο τρόπους, είτε με την τεχνητή ανοσία με τον εμβολιασμό είτε με τη φυσική ανοσία, τη νόσηση.
«Όμως η νόσηση εγκυμονεί τον μεγάλο κίνδυνο της διασωλήνωσης και του θανάτου. Άρα η τεχνητή ανοσία του εμβολιασμού είναι η κράτιστη μέθοδος για την επίτευξη του τείχους ανοσίας και την υπέρβαση της πανδημίας. Αυτό το διακήρυξε η εκκλησία από την πρώτη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι που αποκλείουν τον εμβολιασμό. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργούν οι θεσμοί της πατρίδας μας, δηλαδή η δικαιοσύνη, η αστυνομική αρχή, το ηλεκτρονικό έγκλημα κι έχουν αφήσει ανεξέλεγκτες ιστοσελίδες που διαδίδουν φοβερά πράγματα για τον εμβολιασμό. Όταν διαβάζει κανείς ότι 15χρονος μετά το εμβόλιο πέθανε από ανακοπή καρδιάς, συνέχεια ροή ψευδών πληροφοριών δημιουργούν το πρόβλημα των ανεμβολιάστων. Διαδίδουν τερατουργήματα χωρίς να έχουν τη γνώση».

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ζούμε σε μια εποχή που αποδομείται η αυθεντία και ο επιστήμων. «Σήμερα όλοι είναι ειδικοί για όλα και αυτό αποτελεί το θράσος αγνοίας. Είναι απαραίτητο να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων με την καταστολή των ψευδών ειδήσεων που πείθουν ανθρώπους αδαείς να δέχονται a priori ψεύδη και ιδεοληψίες».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πρόσθεσε πως είναι ύβρις κατά του Θεού να αμφισβητείται η ιατρική επιστήμη, διότι στον λόγο του Θεού αναφέρεται ότι η ιατρική και τα φάρμακα έχουν εμπνευστεί στους ανθρώπους από τον Θεό.

«Η εκκλησία είναι σώμα. Δεν είναι ανεξέλεγκτος χώρος. Δυστυχώς πολλοί δε δέχονται την εκκλησία. Η εκκλησία εκφράζεται από την Ιερά Σύνοδο κι όχι από τον κάθε ιερέα. Η ασέβεια στο σώμα της εκκλησίας και στην τάξη επιφέρουν συνέπειες. Αλλιώς οδηγούμεθα σε αναρχία και σχισματικές συμπεριφορές. Αυτοί που τα κάνουν αυτά έχουν σχισματικές απόψεις, είναι εκτός του σώματος», τόνισε.

Αναφορικά με την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να υποβάλλονται σε rapid test οι πιστοί για να πάνε στην εκκλησία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως οι ιερείς δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους υπό την έννοια της αστυνομικής παρουσίας.

«Όσοι μπαίνουν στον ναό έχουν τεράστια προσωπική ευθύνη. Δεν μπορείς να είσαι ασθενής και να μπεις σε έναν χώρο λατρείας, συναθροίσεως, διότι τότε διασπείρεις μια νόσο και γίνεσαι εγκληματίας και φονεύς», σημείωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου: Δώσε μικρά, κέρδισε αθάνατα
Δώσε φθαρτά και πάρε αθάνατα

Σπείρε στη γη, θέρισε στον ουρανό

Close