Πειραιώς Σεραφείμ: Φυτώριο για τα ιερά αναλόγια το Ωδείο της Μητρόπολής μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, η συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Πρωτοσυγκέλλου της τοπικής Εκκλησίας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Νήφωνος Καπογιάννη.

 

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησαν οι σπουδαστές του Ωδείου με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Γρηγορίου Ζάρκου. Ακολούθησαν οι δύο Χορωδίες του Ωδείου, Παιδική και Ενηλίκων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Διευθύντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη.

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Νίκος Αμοργιανός ερμήνευσε το “Νύχτα μαγικά” και το ” Πόλη μαγική” των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον σπουδαίο Μουσικοπαιδαγωγό, Βιρτουόζο Πιανίστα και Νευροεπιστήμωνα κ.Άρη Βαλέρη, υπό τους ήχους του Πιάνου.

 

 

 

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στο έργο του Ωδείου της Μητροπόλεως, το οποίο διατηρεί ζωντανή τόσο την πλούσια μουσική παράδοση, όσο και την τέχνη της Ιεροψαλτικής, αφού εδώ και πολλά χρόνια παραμένει φυτώριο, στελεχώνοντας τα ιερά αναλόγια.

 

 

 

 

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για το σημαντικό έργο που προσφέρουν τον Γενικό Διευθυντή κ.Νίκο Αμοργιανό, την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη, καθώς και τους Καθηγητές του Ωδείου που συμβάλουν στην διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσής μας.

 

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Καθεδρικού μας Ναού Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο για τη φιλοξενία και τους παρισταμένους, πρόσφερε στους σπουδαστές και καθηγητές Αναμνηστικό Έπαινο για τη συμμετοχή τους στην συναυλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 9-10, Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου, ο Απόστολος
Συναξάρι 9-10, Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου, ο Απόστολος

Ο Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Κυρίου, αδελφός του Ματθαίου του ευαγγελιστή και γιος...

Close