Περιμένουν κάτι οι Τούρκοι στις 14 Αυγούστου;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Προειδοποίηση, παραπλάνηση, μπλόφα, ή γενικότερη ανησυχία για διαφορές ομάδες μέσα στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας που δεν ελέγχονται από την κεντρική Διοίκηση ?

Κάποια «περίεργα» μηνύματα ότι μετά το αποτυχών πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία, κάτι «καινούργιο» ετοιμάζεται για τις 14 Αυγούστου, έχουν προκαλέσει κάποια αναστάτωση στο ήδη πολύ φορτισμένο κλίμα των ημερών στην γειτονική χώρα.

KpP1c_1470067786_3757

Ey4Kw_1470067821_123

Συγκεκριμένα κάποια μηνύματα στο twetter προς τους οπαδούς και στελέχη του Φετουλάχ Γκιουλέν και όχι μόνο που βρίσκονται σε όλη την Τουρκία, τους ζητούν να κάνουν υπομονή και ότι «κάτι» έρχεται την ημερομηνία αυτή που μπορεί να είναι και παραπλανητική αποκρύπτοντας την πραγματική ημερομηνία.

Το γεγονός όμως ότι κάτι ετοιμάζεται συζητείται από πολλούς, καθώς όπως αναφέρεται αγνοούνται πολλοί στρατιωτικοί και 9 στρατηγοί που πιστεύεται ότι βρίσκονται κάπου στην χώρα και κάπου κρύβονται για να προετοιμάσουν καινούργιο κίνημα.

Τα μηνύματα προσπαθούν να ενθαρρύνουν στους καταδιωκόμενους από τις τουρκικές αρχές και που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, ενώ προαναγγέλλουν εξελίξεις που δεν διευκρινίζονται και πάντως προκαλούν νέο πονοκέφαλο στην τουρκική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά, «κάντε υπομονή και κάτι θα γίνει την ημερομηνία αυτή».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η αόρατη πύλη στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου
Η αόρατη πύλη στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Η Παναγιά γιορτάζει παντού. Ειδικά στις Κυκλάδες. Στην Πάρο οι εορτασμοί επικεντρώνονται στην λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στα...

Close