Πηγή κινδύνου για την Ευρωζώνη οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Έκθεση ΔΝΤ: Τρίτο δάνειο 52 δισ. χρειάζεται έως το 2018 η Ελλάδα

Οι ελληνικές εξελίξεις εξακολουθούν να αποτελούν πηγή κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία, επισημαίνει σε νέα του έκθεση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, το Ταμείο υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει έκθετη στις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή, εξηγεί το ΔΝΤ, οι κίνδυνοι στην Ευρωζώνη είναι πιο ισορροπημένοι, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης παραμένει «ενεργό». «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο κίνδυνος μετάδοσης θα απενεργοποιηθεί» υπερθεματίζει το Ταμείο.
Πάντως, σε γενικές γραμμές παρατηρείται ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, παρά την παραμονή ορισμένων εμποδίων, προστίθεται στην έκθεση.
Γι’ αυτό, συνεχίζει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εφαρμόσει έως τέλους το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο εκτιμάται ότι ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2016.
Μάλιστα, το ΔΝΤ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επιμήκυνσης του προγράμματος της ΕΚΤ, προκειμένου να εξαλειφθούν όλοι οι εν δυνάμει κίνδυνοι της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις βασικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί στο 1,5% το 2015 και στο 1,7% το 2016.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα παραμείνει κοντά στο μηδέν για φέτος, ενώ από το 2016 αναμένεται σημαντική αύξηση στο 1,1%.

naftemporiki

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
6+1 τρόποι για τέλειες μπούκλες χωρίς σίδερο!
6+1 τρόποι για τέλειες μπούκλες χωρίς σίδερο!

  Πώς θα αποκτήσεις κατσαρά ή απόλυτα σγουρά μαλλιά με μπούκλες χωρίς σεσουάρ ή εργαλείο μαλλιών;

Close