Ποια ήταν η Λερναία Ύδρα της μαφίας των φαρμάκων

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε 50 σελίδες περιγράφεται από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας η δράση του πολυπληθούς και πολυπλόκαμου παραϊατρικού κυκλώματος που «θησαύριζε» στις πλάτες καρκινοπαθών.

Το διοικητικό σχήμα της οργάνωσης ήταν τετράγωνο και αποτελούνταν από τέσσερις πυρήνες, οι οποίοι συνεργάζονταν μεταξύ τους. Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 30 άτομα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 21 συλλήψεις. Τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονται από χθες στη φυλακή.

Οι εγκέφαλοι και οι πυρήνες

Α’ Πυρήνας

Ως ηγετικά στελέχη εμφανίζονται, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο 70χρονος Αιγύπτιος Deyab Hussein Mohammed Rabie, ο 64χρονος Μανώλης Βαρβέρης, διαχειριστής της φαρμακαποθήκης Farmilia A.E., καθώς και η 57χρονη Ιωάννα Ραντοπούλου, η οποία ήταν υπεύθυνη του φαρμακείου-«κόμβου» της οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο Deyab Hussein Mohammed Rabie, ο οποίος αποτελεί την κεφαλή του Α’ πυρήνα της οργάνωσης, είναι αυτός ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη και είχε τη διεύθυνση του φαρμακείου μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν παράνομες τόσο εισαγωγές όσο και εξαγωγές ακριβών φαρμάκων, αφού οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και στελέχη του ΕΟΦ εντόπισαν σε σχετικά τιμολόγια σκευάσματα ξένης προέλευσης.Ο Deyab ασχολούνταν με την έκδοση εικονικών τιμολογίων, καθόριζε τις τιμές «αγοράς» των φαρμάκων, ενώ διατηρούσε επαφές με φαρμακαποθήκες και νοσοκομεία του εξωτερικού, στα οποία πωλούσε τα φάρμακα που εξασφάλιζαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όταν ο Deyab έλειπε, τη διεύθυνση της οργάνωσης αναλάμβανε η Ιωάννα Ραντοπούλου, έτερο ηγετικό στέλεχος. Η Ραντοπούλου εντάσσεται και αυτή στον Α’ πυρήνα του κυκλώματος, δραστηριότητα του οποίου αποτελούσε κατά κύριο λόγο η εγχώρια διακίνηση των σκευασμάτων, η αποθήκευση και η εξαγωγή τους σε άλλες χώρες. Η 57χρονη συμμετείχε επίσης στη διεύθυνση του φαρμακείου-«κόμβου» παραδιακίνησης των φαρμάκων, ενώ, όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, επικοινωνούσε με μέλη του Δ’ πυρήνα της οργάνωσης, τα οποία και την προμήθευαν με σκευάσματα. Μάλιστα, η 57χρονη λειτουργούσε και αυτόνομα, χωρίς να ενημερώνει τον «Αιγύπτιο» Deyab, προβαίνοντας στις δικές της εξαγωγές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βόμβα-Γιατί καταργούνται τα υγρά μαντηλάκια…

Γιατί καταργούνται τα υγρά μαντηλάκια;Μετά τα καλαμάκια και τα πλαστικά πιάτα, καταργούνται και τα υγρά μαντηλάκια!

Close