Ποιες νηστίσιμες τροφές είναι ένοχες για αυξημένο ουρικό οξύ

Η νηστεία αποτελεί ένα τρόπο ώστε να πραγματοποιήσει κανείς μια φυσική διατροφική αποτοξίνωση, καθώς η απουσία ζωικών τοξινών και η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, νερού και πολλών αντιοξειδωτικών που πραγματοποιούνται κατά τη νηστεία, ενεργοποιούν τους μηχανισμόυς φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

Ωστόσο η αυξημένη πρόσληψη θαλασσινών και κάποιων φυτικών τροφών όπως το σπανάκι, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάποια συγκεκριμένα άτομα, τα οποία έχουν υψηλό ουρικό οξύ.

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω των ούρων. Αποτελεί το βασικό προϊόν αποικοδόμησης των πουρινών, που είναι συστατικά του DNA του οργανισμού, αλλά περιέχονται και σε πολλά τρόφιμα. Η συσσώρευσή του στον οργανισμό, μια κατάσταση που ονομάζεται υπερουχιαιμία, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως βλάβες και πόνο στις αρθρώσεις, ουρική αρθρίτιδα (τη λεγόμενη ποδάγρα) ή και νεφρικές βλάβες.

Η αυξημένη διατροφική πρόσληψη πουρινών μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα. Και τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν παραπάνω, ιδίως τα θαλασσινά, περιέχουν υψηλά ποσά πουρινών.

Για το λόγο αυτό άτομα που έχουν υψηλό ουρικό οξύ θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση τροφών όπως τα θαλασσινά, τα σπαράγγια, το σπανάκι, τα φασόλια, οι φακές, ο αρακάς, τα μανιτάρια, καθώς επίσης και το αλκοόλ.

neadiatrofis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το πλυντήριο σας βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον
Το πλυντήριο σας βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

Υπολογίζεται ότι κάθε φορά που πλένετε ένα ρούχο στο πλυντήριο απελευθερώνονται στο περιβάλλον 1900 μικροΐνες συνθετικού υλικού που καταλήγουν στις...

Close