Ποιοι δεν θέλουν να διδάσκονται Πλάτωνα και Αριστοτέλη και γιατί

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου απαιτούν στοχαστές όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Βολταίρος, ο Ντεκάρτ και ο Καντ να διαγραφούν από την εξεταστέα ύλη επειδή… είναι λευκοί! Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το αίτημα αυτό έρχεται από τους φοιτητές της σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, που ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να διδάσκονται φιλοσοφία από στοχαστές από την Αφρική και την Ασία.
Η ένωση φοιτητών υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να «ξεκολλήσει» το πανεπιστήμιο από τις αποικιστικές τάσεις του και να αντιμετωπίσει την «διαρθρωτική και επιστημολογική κληρονομιά της αποικιοκρατίας».

«Οι λευκοί φιλόσοφοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη μόνο “εάν πρέπει” και η δουλειά τους θα πρέπει να μελετάται με κριτική διάθεση» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση. Πολλοί μελετητές έχουν εξοργιστεί από αυτήν την απαίτηση, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου. «Δεν μπορείς να αποκλείεις μια ολόκληρη εποχή πνευματικής προσπάθειας χωρίς να το έχεις διερευνήσει, και προφανώς δεν έχουν μελετήσει αυτό που λένε λευκή φιλοσοφία» δήλωσε στην Daily Mail ο σερ Ρότζερ Σκράτον.

«Εάν θεωρούν ότι έχει αποικιοκρατικές ρίζες η Κριτική Καθαρού Λόγου του Καντ, θα ήθελα να τις ακούσω» είπε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ σερ Άντονι Σέλντον ισχυρίστηκε ότι βλέπει «μεγάλο κίνδυνο» και πρόσθεσε ότι «η πολιτική ορθότητα έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο». Ωστόσο, η δρ Ντέμπορα Τζόνστον, διοικητικό στέλεχος της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, θεωρεί την πρωτοβουλία των μαθητών να αμφισβητήσουν την εξεταστέα ύλη ως θετική, εξηγώντας ότι «ενημερωμένη και κριτική συζήτηση και αντιπαράθεση, σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται είναι ένα υγιεινό και κατάλληλο μέρος της ακαδημαϊκής επιχείρησης».

pontos-news

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Λίγες ώρες πριν την κηδεία του,....ο «νεκρός» επέστρεψε σπίτι του!
Λίγες ώρες πριν την κηδεία του,….ο «νεκρός» επέστρεψε σπίτι του!

Μακάβριο λάθος έκανε ένας άνδρας που αναζητούσε τον αδερφό του στον Βόλο

Close