Ποιο ελληνικό νησί θέλει χριστιανούς πρόσφυγες ως κατοίκους για να μην ερημώσει

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ελληνικό νησί, το οποίο και ζητά μόνιμους κατοίκους, καθώς έχει δει τον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια να έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Πρόκειται για τα Αντικύθηρα ένα νησί μικρής μεν έκτασης, αλλά μεγάλης στρατηγικής σημασίας τουλάχιστον για τη ναυσιπλοΐα, καθώς βρίσκεται στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη.

Τον 19ο αιώνα το νησί φιλοξενούσε 800 με 1000 κατοίκους, ωστόσο σήμερα έχει πλέον μόνο 20 κατοίκους που επιβιώνουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος του νησιού Στράτος Χαρχαλάκης, εκπέμπει σήμα κινδύνου και αναφέρεται στο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησί και στην άμεση λύση που πρέπει να βρεθεί προκειμένου να μην ερημώσει.

Όπως αποκάλυψε η δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, μελετά προσεκτικά την υλοποίηση μιας πρότασης εποικισμού του νησιού από χριστιανικές οικογένειες από το Λίβανο και τη Συρία.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα υλοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση, στην οποία θα θέσουν το θέμα οι τοπικές Αρχές, θα εγγυηθεί την τακτοποίηση κάποιων σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με την «μετακόμιση» των ανθρώπων αυτών στα Αντικύθηρα.

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση αυτών των οικογενειών, που εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στα Αντικύθηρα, υπάρχει η δυνατότητα να τους παραχωρηθούν σπίτια, αλλά και υποδομές του Δήμου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος σε ηλικία 89 ετών ύστερα από σύντομη ασθένεια. Ο μητροπολίτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Chicago’s Weiss...

Close