Πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας οι βιταμίνες

Σύμμαχος της ομορφιάς σας οι βιταμίνες

Για κάθε πρόβλημα ομορφιάς υπάρχει το σωστό κοκτέιλ με βιταμίνες.


Χαλάρωση – Βιταμίνη Ε

Η ηλιακή ακτινοβολία, η μόλυνση, το στρες προκαλούν τη σύνθεση ελευθέρων ριζών μέσα στο σώμα. Οι ρίζες αυτές επιτίθενται στους ινοβλάστες και τους εμποδίζουν να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι η χαλάρωση. Η βιταμίνη Ε καταφέρνει να δεσμεύσει τις ελεύθερες ρίζες και να δημιουργήσει μόρια τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από το σώμα. Για τον σκοπό αυτό γίνονται ενέσεις μεσοθεραπείας με ένα διάλυμα που περιέχει την ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ και DMAE. Ο συνδυασμός αυτός ασκεί προστατευτική δράση στις ίνες του δέρματος και αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. Περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει πιο σφιχτό δέρμα.

Θαμπή επιδερμίδα – Βιταμίνες Β

Για να προσδώσουν λάμψη, οι ειδικοί χρησιμοποιούν κοκτέιλ με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος και τονώνουν τη δράση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε και της λευκαντικής βιταμίνης C. Συγχρόνως, ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος ενισχύουν την αναπαραγωγή των κυττάρων και το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος και έτσι το κάνει να δείχνει ξεκούραστο και καλά ενυδατωμένο.

Ανάπλαση – Βιταμίνη Α

Οι ρυτίδες, οι ουλές και τα σημάδια από τα σπυράκια είναι από τα πιο δύσκολα στοιχήματα της επιστήμης. Η απάντηση έρχεται από τη βιταμίνη Α, την ουσία με τη μέγιστη αναπλαστική δράση. Τα κύτταρα του δέρματος διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς για τη βιταμίνη Α και έτσι επαναπρογραμματίζονται με βάση τις νέες οδηγίες που τους διοχετεύει. Σε όλη την έκταση του δερματικού ιστού, οι λειτουργίες αποκαθίστανται: αποβάλλεται η κεράτινη στιβάδα των νεκρών κυττάρων, που επιβαρύνει την επιφάνεια, τονώνεται η λειτουργία των ινοβλαστών, που παράγουν το κολλαγόνο, περιορίζεται η ελάστωση (μειωμένη δύναμη και ελαστικότητα του δέρματος) που υπάρχει κάτω από τις ουλές. Το δέρμα αναπλάθεται.

Γήρανση – Βιταμίνη D

Το καινούργιο μυστικό της αντιγήρανσης είναι η βιταμίνη D. Όπως βοηθάει τα οστά να είναι γερά και ανθεκτικά (θεωρείται χρήσιμη στην πρόληψη της οστεοπόρωσης), το ίδιο κάνει και για το δέρμα. Η παρουσία της είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν σωστά οι ινοβλάστες και να συνθέσουν κολλαγόνο. Χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ αντιγήρανσης μαζί με υαλουρονικό οξύ. Μετά από μία τέτοια θεραπεία, η επιδερμίδα είναι τόσο καλά ενυδατωμένη, ώστε δεν «τραβάει» και δεν ζητάει ενυδατική κρέμα.

Δυσχρωμίες – Βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι το συστατικό που προστατεύει το εσωτερικό των φρούτων από το μαύρισμα. Την ίδια λευκαντική δράση αναπτύσσει και στο δέρμα, κάτι που ήξεραν οι γιαγιάδες μας όταν άπλωναν χυμό λεμονιού στο πρόσωπο για να έχουν λευκή και λαμπερή επιδερμίδα. Σήμερα, οι δερματολόγοι κάνουν ενέσεις μεσοθεραπείας με διαλύματα που περιέχουν βιταμίνη C, έτσι ώστε να διαλύουν τη συγκεντρωμένη μελανίνη και να ρυθμίζουν τη λειτουργία των μελανινοκυττάρων που την εκκρίνουν.

Μαύροι κύκλοι – Βιταμίνη Κ

Το σκούρο χρώμα των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια οφείλεται στο αίμα που μένει στάσιμο μέσα στα αγγεία και δεν καταφέρνει να κυκλοφορήσει φυσιολογικά. Για να αποκατασταθεί η λειτουργία των αγγείων, πρέπει να ενισχυθούν τα τοιχώματά τους. Αυτό πετυχαίνει η βιταμίνη Κ σε συνδυασμό με τη C, το φυτικό εκχύλισμα ρούσκου. Έτσι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία γύρω από τα μάτια, παροχετεύονται τα κατακρατημένα υγρά και τονώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Συγχρόνως, το κοκτέιλ περιέχει το εξαπεπτίδιο αργιρελίνη, μια πρωτεΐνη που παρέχει αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό του μπότοξ. Μειώνει τη σύσπαση των μυών του προσώπου και έτσι εμποδίζει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

vita.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 9-9
Συναξάρι 9-9

Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Close