Πρέπει να βάλω μικροτσίπ στο ζωάκι μου;

Βάσει νομοθεσίας, η τοποθέτηση ενός μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα είναι υποχρεωτική από το 2003.

Είναι η ηλεκτρονική ταυτότητας της γάτας ή του σκύλου σας και γίνεται αποκλειστικά και μόνο από κτηνίατρο. Χωρίς αναισθησία, με μια απλή ένεση ο κτηνίατρος το εμφυτεύει ανώδυνα στο ζωάκι σας, κάτω από το δέρμα στη δεξιά πλευρά του λαιµού κοντά στον ώµο του. Δεν έχει καµία αρνητική επίπτωση στην υγεία του, ωστόσο δεν πρέπει να τοποθετείται από κάποιον εκτροφέα, καθώς μπορεί να το βάλει σε λάθος σημείο και ενδεχομένως να προκαλέσει πρόβλημα.

Αυτός ο μικρός πομποδέκτης, είναι περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τη μετάδοση πληροφοριών. Μέσω ενός σαρωτή (scanner), ο κτηνίατρος θα μπορέσει να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που το ζωάκι σας χαθεί. Πέρα από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται τα περιστατικά εγκατάλειψης, η συγκεκριμένη μέθοδος ταυτοποίησης μπορεί να «φρενάρει» τη διακίνηση και εξαφάνιση των ζώων στο εξωτερικό.

Κάθε μικροτσίπ έχει τον δικό του μοναδικό 15ψηφιο αριθµό, ο οποίος δεν μπορεί να παραποιηθεί. Ένα αντίγραφο στέλνεται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και άλλο ένα παίρνει ο ιδιοκτήτης του ζώου. Το μικροτσίπ, το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης δηλαδή, περιέχει την περιγραφή του κατοικίδιου, τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη και τον αριθµό του τσιπ.
tanea

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γλυκό μετά το φαγητό, τι συμβαίνει;
Γλυκό μετά το φαγητό, τι συμβαίνει και πως θα αντισταθείτε στη ζάχαρη

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να φάνε κάτι γλυκό για να κλείσουν το γεύμα τους και αυτό μπορεί να συμβεί...

Close