Πρέπει να σκληρύνουμε την στάση μας απέναντι στη Τουρκία» – Νέα αμερικανικά «πυρά» κατά Ερντογάν

Θα γεμίσει με ισλαμικά σχολεία την Ευρώπη ο «Σουλτάνος»

Νέα αμερικανικά, εκ νέου από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος συνεχώς ασκεί κριτική κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν και της Τουρκίας.

Ο φιλέλληνας Αμερικανός πολιτικός είπε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται μία πολιτική για την Ανατολική Μεσόγειο η οποία θα απομακρύνεται από την Τουρκία και θα βοηθά στη δημιουργία ενός συνασπισμού που θα λειτουργεί ως αντίβαρο. Στην ομιλία του ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε πως είναι στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας από θέση αρχής και γιατί πιστεύει στο δίκαιο των αγώνων τους.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων στην ΑΟΖ της Κύπρου , υπογραμμίζοντας ότι τόνισε έντονα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως δεν μπορούν να συνεχιστεί η πολιτική της Τουρκίας να στέλνει πολεμικά σκάφη και να παρενοχλεί τις έρευνες διεθνών εταιρειών.

Αναφορά έκανε επίσης στην τουρκική προκλητικότητα στον Αιγαίο. Είπε πως η Τουρκία απομακρύνεται από τις αρχές που κάνουν μία χώρα κοσμική, με τον Ερντογάν να κυβερνά αυταρχικά, να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και να μην παραχωρεί πρόσβαση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως αναφέρει το hellasjournal.

«Αυτά που συμβαίνουν με την Τουρκία, στο Αιγαίο και την Κύπρο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Ελπίζω ότι τώρα θα μπορέσουμε να προωθήσουμε περισσότερο έντονα αυτά τα ζητήματα και ελπίζω θα κατορθώσουμε να αλλάξουμε τις παραδοσιακές απόψεις που υπάρχουν για την Τουρκία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ακόμη και σε μέλη του Κογκρέσου.

Ερχεται κάποτε η στιγμή – που πιστεύω είναι τώρα – όπου εξ αιτίας των ενεργειών της Τουρκίας και του Ερντογάν, είμαστε στην αρχή της διαφοροποίησης των απόψεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Κογκρέσου για την Τουρκία. Όχι ως συμμάχου των ΗΠΑ και γέφυρας μεταξύ ανατολής και δύσης, ή της συμμάχου στο ΝΑΤΟ που περιμέναμε, αλλά μιας χώρας που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση».

Tην ίδια στιγμή, ισλαμιστικά σχολεία για τα παιδιά των Τούρκων μεταναστών που ζουν σε δεκαπέντε χώρες της δύσης, σχεδιάζει να ιδρύσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ελβετική εφημερίδα Μπλικ. Τα έγγραφα αυτά προέρχονται από το Υπουργείο για τους Τούρκους του εξωτερικού (ΥΤΒ), Υπουργείο που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2010, με 300 υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 300 εκ. ευρω.

Σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα, η αναγκαιότητα αυτών των σχολείων επικεντρώνεται στο ότι «πρέπει να καταπολεμηθεί η ισλαμοφοβία –το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό- καθώς στην Ευρώπη υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ενσωμάτωσης των Τουρκων τα παιδιά των οποίων πρέπει να κρατηθούν μακρά από οικογένειες με ναρκωτικά και ομοφυλόφιλους».

Επίσης, τα σχεδιαζόμενα σχολεία θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία και εθελοντική βάση με την στήριξη του τουρκικού κράτους και του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας, τουρκικής ιστορίας, θρησκείας και πολιτισμού.

Το τουρκικό κράτος θα υποστηρίζει την λειτουργία τους, πληρώνοντας τους δασκάλους, αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως για την Ελβετία προγραμματίζεται να ιδρυθούν δώδεκα τέτοια σχολεία.

Όπως σημειώνει η Μπλικ, το σχέδιο αυτό ανησυχεί τους φιλελεύθερους Τούρκους που διαβιούν στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίοι και πιστεύουν πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα σχολεία αυτά για να προωθήσει την τουρκική εθνικιστική/ισλαμιστική της προπαγάνδα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, Κρίστοφ Ραμ, δηλώνει πως «ο Ερντογάν έχει πολιτικοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της εκπαίδευσης. Αυξάνεται συνεχώς η ιδεολογική επιρροπή που ασκείται στους νέους στον τομέα της εκπαίδευσης. Τον Ερντογάν δεν τον ενδιαφέρει η ενσωμάτωση, πρωτίστως τον ενδιαφέρει η διάδοση του τουρκικού πολιτισμού. Οι αρχές πρέπει να εξετάσουν με προσοχή τα σχέδια αυτά της Τουρκίας».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όσιος Παΐσιος: Mας μιλά η συμμαθήτριά του, η κα.Βεατρίκη όπως τον έζησε!(Αποκαλυπτικό video)
Ο Άγιος Παΐσιος για το θέμα της νηστείας πριν τη Θεία Κοινωνία

Έλαβα την επιστολήν σας, αλλά δεν σας απήντησα αμέσως, διότι είχα σκοπόν να κατέβω για δουλειά στα Ιωάννινα και με...

Close