Προβληματισμός για τους ελέγχους – Πετάνε το “μπαλάκι” στις εκκλησίες

Με μάσκες, αποστάσεις αλλά χωρίς να ελέγχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού νόσησης ή αρνητικών τεστ κοροναϊού εξακολουθούν να προσέρχονται οι πιστοί στις περισσότερες εκκλησίες, παρά την πρόσφατη υπουργική απόφαση που καθιστά υποχρεωτικούς τους ελέγχους.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, η εκκλησία της Ελλάδος έχει ρίξει το μπαλάκι στην πολιτεία για τους ελέγχους των πιστοποιητικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σκέψεις να γίνονται από υπαλλήλους σεκιούριτι. Είναι όμως έτσι; Η εκκλησία από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι εναρμονίζεται με τα μέτρα και τον έλεγχο για τους πιστούς αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί η ίδια να προβεί στους συγκεκριμένους ελέγχους. Την ίδια άποψη εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος σημείωσε πως:

«Έχει εξηγήσει η εκκλησία επαρκώς ότι είναι αδύνατο να κάνει αυτό τον έλεγχο εκείνη Σκέψεις υπάρχουν εκατέρωθεν πάντα αλλά μέχρι την υλοποίηση τους υπάρχει απόσταση. Να βάλουμε σεκιούριτι στις εκκλησίες; Ποια είναι η εικόνα ενός τέτοιου ιδρύματος ιερού με σεκιούριτι;»

Ελάχιστες εκκλησίες κάνουν ελέγχους
Ελάχιστες οι εκκλησίες που κάνουν ελέγχους, ωστόσο πληθαίνουν οι ιερείς που αναζητούν λύση για να εφαρμοστεί ο νομός εν όψει των Χριστουγέννων.

Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης θα έπρεπε οι εισερχόμενοι σήμερα στην Κυριακάτικη λειτουργία σύμφωνα με την ανακοίνωση στην είσοδο του ναού, να δείχνουν αρνητικό τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι άκουσαν τη λειτουργία από τα μεγάφωνα και παρέμειναν έξω από τον ιερό ναό.

Στον ιερό ναό του Αγίου Στυλιανού στου Γκύζη στην Αθήνα άλλα και στον Άγιο Αθανάσιο στην Άμφισσα, οι πιστοί εισέρχονται στις λειτουργίες δείχνοντας πιστοποιητικά εμβολιασμού νοσήσης ή αρνητικών τεστ ανίχνευσης κοροναϊού.

Και στους δυο ναούς δίνεται η δυνατότητα δωρεάν τεστ σε ανεμβολίαστους που δηλώνουν οικονομική αδυναμία αλλά θέλουν να παραστούν σε λειτουργίες.

Ενώ ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί και η πρωτοβουλία του πατέρα Νικηφόρου για rapid test στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Λάρισα

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Γιορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου

Close