Προειδοποιήσεις από τον George Soros

Οι παγκόσμιες αγορές αντιμετωπίζουν κρίση και οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υποστήριξε ο George Soros σε οικονομικό φόρουμ στη Σρι Λάνκα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Κίνα δυσκολεύεται στην προσπάθεια να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και σε συνδυασμό με την υποτίμηση του νομίσματός της μεταφέρει προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε ο ίδιος. Κατά την άποψή του, η επιστροφή σε θετικά επιτόκια αποτελεί μια πρόκληση για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, ενώ συμπλήρωσε ότι το σημερινό οικονομικό περιβάλλον έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο του 2008.

Οι παγκόσμιες ισοτιμίες και οι αγορές μετοχών και εμπορευμάτων έχουν «πάρει φωτιά» τις πρώτες μέρες του νέου έτους, καθώς η αποδυνάμωση του γουάν προσθέτει ανησυχίες σχετικά με τη δυναμική της κινεζικής οικονομίας, η οποία από τις επενδύσεις και τη μεταποίηση μετακινείται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες.

Σχεδόν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί από την αξία των μετοχών παγκοσμίως από την αρχή του 2016 έως και την Τετάρτη, με τις απώλειες να αυξάνονται την Πέμπτη στην Ασία, καθώς η πτώση των κινεζικών μετοχών οδήγησε στη διακοπή της διαπραγμάτευσής τους για την υπόλοιπη μέρα.

«Η Κίνα έχει μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής», τόνισε ο G. Soros. «Θα έλεγα ότι αναλογεί σε κρίση. Όταν κοιτάω τις χρηματοπιστωτικές αγορές βλέπω ότι υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση που μου θυμίζει την κρίση που είχαμε το 2008».

Σημειώνεται πως ο δείκτης μεταβλητότητας στο Χρηματιστήριο Παραγώγων του Σικάγο (CBOE), γνωστός και ως μετρητής φόβου ή δείκτης VIX, έχει ενισχυθεί κατά 13%.

liberal.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προορισμοί στην Ελλάδα: Πέλλα, Άγιος Αθανάσιος

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος...

Close