Προκλητική κίνηση – Η Μάλτα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία»!

Η Μάλτα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε., προχώρησε στη διπλωματική αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε χτες ότι η χώρα σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την Μάλτα, μία εξέλιξη που την χαρακτηρίζει “εξαιρετικής σημασίας”, επειδή η Μάλτα και η Κύπρος ήταν οι μοναδικές χώρες της ΕΕ με τις οποίες τα Σκόπια δεν είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, 26 χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Η απόφαση αυτή μάλιστα ανακοινώθηκε, ενώ βρίσκονταν στη Βαλέτα για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, από τον οποίο, όπως φαίνεται, δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση, έστω και συμβολική.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στα Σκόπια, «ΜΙΑ»,  η σύναψη αυτή των διπλωματικών σχέσεων με την Μάλτα έγινε με τη “συνταγματική ονομασία” της χώρας, δηλαδή. με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας “.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ακόμη ότι περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το αποκαλούμενο “συνταγματικό όνομά” της, μεταξύ των οποίων και τρεις χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα), ενώ η ΠΓΔΜ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 170 χώρες.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%ce%bb%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5.html#ixzz4Wu7SJl1M

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σημαντικό βήμα κατά του καρκίνου του παγκρέατος: Συνδυασμός φαρμάκων βελτιώνει το προσδόκιμο ζωής

Τα δύο φάρμακα της χημειοθεραπείας, όπως έδειξε η κλινική δοκιμή τους, επιτρέπουν στο 29% των ασθενών να ζουν για τουλάχιστον...

Close