Προνόμια για τους πιστούς που θα εμβολιαστούν

“Οι εμβολιασμένοι και ανάλογα με την απόφαση της κυβέρνησης θα εκκλησιάζονται χωρίς περιορισμούς. Η Ιερά Σύνοδος, από την πρώτη στιγμή, είχε ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και πολλές φορές έχει ασκήσει έντονη κριτική σε ιερείς αλλά και μητροπολίτες οι οποίοι εκφράζονται αρνητικά για το σύνολο των μέτρων προστασίας”, αυτό διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 17 Ιουνίου.
Φαίνεται πως τα λεγόμενα “προνόμια” ή “διευκολύνσεις” που ακούγονται το τελευταίο διάστημα θα αφορούν και τους πιστούς. Μάλιστα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκκλησιάζονται ελεύθερα.

Και εδώ γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

1) Από πότε η Εκκλησία διαχωρίζει τους ανθρώπους οι οποίοι εισέρχονται στον Οίκο του Θεού;

2) Θα αναλάβουν οι ιερείς τον ρόλο του χωροφύλακα;

Εαν τελικά υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός θα είναι μία απαράδεκτη κίνηση από την Ελλαδική Εκκλησία με το να προβεί σε τέτοιου είδους διχαστικές κινήσεις. Η Πολιτεία ενδεχομένως το ζητήσει αλλά η Εκκλησία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Διοικούσα Εκκλησία, την οποία αναμένουμε για να δούμε πως θα γίνεται ο εκκλησιασμός από εδώ και στο εξής.

Στην Αμερική συμβαίνει ήδη – Κοινωνία δύο ταχυτήτων σε εξέλιξη
«Όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να συμμετάσχει σε εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, μεγάλες ή μικρές, χωρίς να φοράει μάσκα ή φυσική απόσταση. Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα που σταματήσατε να κάνετε λόγω της πανδημίας. Όλοι λαχταρούσαμε αυτήν τη στιγμή, όταν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια αίσθηση κανονικότητας», δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εμφάνιση της Παναγίας: ”Βάζω μια φωνή,…μια γυναίκα μαυροντυμένη με πλησίασε… ”

Ένα συγκλονιστικό θαύμα, εμφάνισης της Παναγίας.«Ήμουν ανθυπασπιστής στο τάγμα της Κορέας. Δεν πίστευα πουθενά, παρά μόνο στη δύναμη των βαρέων...

Close